Vervanging wegdek E314 tussen Heusden en Houthalen

22/04/2010 15:16

Vlaamse Overheid

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf 27 april starten met de voorbereidingen voor de vernieuwing van het wegdek van de E314, richting Nederland, tussen Heusden en Houthalen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal vanaf 27 april starten met de voorbereidingen voor de vernieuwing van het wegdek van de E314, richting Nederland, tussen Heusden en Houthalen. De werf start net voorbij het op- en afrittencomplex 27 ( afrit Zolder-Terlaemen) en loopt richting Nederland over een lengte van ongeveer 4.7 km tot net voor afrit 29 (Houthalen-Helchteren). De aannemer zal het asfalt en de fundering verwijderen en volledig heraanleggen. De werkzaamheden duren tot aan het bouwverlof.

3 fases

Tijdens de voorbereiding zal de aannemer aan beide kanten van de werf een doorsteek maken in de middenberm. Door deze ingreep zal het verkeer, in beide richtingen, over 2x2 rijstroken kunnen blijven rijden. De werkzaamheden voor de aanleg van de doorsteek starten tijdens de nacht van 27 op 28 april. 's nachts worden hiervoor de pechstrook en het linker rijvak afgesloten. Het verkeer moet dan over 1 rijvak. Overdag maakt de aannemer enkel gebruik van de pechstrook en kan het verkeer over 2x 2 rijstroken.

Tijdens de 2e fase (vanaf 3 mei) zal de aannemer het rechter rijvak en de pechstrook vernieuwen. Het verkeer richting Nederland kan dan over de linker rijstrook (richting Nederland) blijven rijden en, via de doorsteek, op het linker rijvak, richting Leuven. Het verkeer richting Leuven kan over de rechter rijstrook en de pechstrook op 2 versmalde rijstroken blijven rijden.

In de 3e fase vernieuwt de aannemer de linker rijstrook. Het verkeer kan dan over het nieuwe rechter rijvak en, via de doorsteek, over het linker rijvak richting Leuven.

Ten slotte wordt de middenberm weer afgesloten. Het verkeer wordt dan geregeld zoals in de voorbereidende fase.

Om de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders te garanderen zal de snelheid ter hoogte van de werf beperkt worden tot 70km/u. De snelwegpolitie zal streng toezien op de handhaving van de snelheidsbeperking.

De afritten en de parking die binnen de werfzone liggen, blijven gedurende de volledige duur van de werkzaamheden open. Wie deze wil bereiken, moet wel op de meest rechtse rijstrook blijven rijden vanaf het begin van de werkzone.

Kostprijs: 3.200.000 euro, incl.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel