Evangelische Omroep

CATHERINE IN GESPREK MET EX-FEYENOORD-HOOLIGAN
'Cartherine voor de verandering', elke dinsdag vanaf 27 april, 22:50 uur op Nederland 2

Wim van Zanten is berucht en meervoudig veroordeeld Feyenoord-hooligan. Hij brengt jaren lang in de gevangenis door vanwege een bankoverval en brandstichting in het stationsgebouw van Den Haag HS. Maar Wim maakt een verandering door: nu knokt hij als 'straatvechter voor Jezus' en wil zoveel mogelijk mensen winnen voor het geloof. Hoe kan dat opeens? Gastpresentatrice Catherine Keyl vraagt het hem in de nieuwe serie Catherine voor de Verandering.

De nieuwe serie kenmerkt zich door rapportages in plaats van studiogesprekken. Keyl gaat als gastpresentatrice met de camera op stap en heeft opmerkelijke gesprekken en ontmoetingen. Ze spreekt met bekende en minder bekende persoonlijkheden die in hun leven een plotselinge wending hebben ervaren en tot geloof zijn gekomen. Catherine vraagt hen hoe ze ertoe komen om zich te bekeren. Want er zijn veel gelovigen die beweren dat God hun leven totaal veranderde, maar hoe is dat dan gebeurd? Is het echt en ben je als bekeerde beter af?

Andere gasten in de serie:
Aflevering 2, 11 mei: voormalig TMF-presentatrice Sonja Silva Aflevering 3, 18 mei: schrijfster Suzanne van der Schot Aflevering 4, 25 mei: prolife activiste Astrid Mechielsen Aflevering 5, 8 juni: DJ André de Raaf (uitzending om 20:50 uur)

Noot voor redactie,