Metaalunie

PERSBERICHT

Nieuwegein, 10 maart 2010

27 april 2010: uitreiking Metaalunie Opportunity Award Inspiratie opdoen met drie succesvolle ondernemers en Ben Tiggelaar

Op 27 april 2010 wordt de Metaalunie Opportunity Award uitgereikt. Deze Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat in veranderende tijden succesvolle kansen heeft gecreëerd. Drie genomineerde bedrijven laten op 27 april zien hoe zij in de afgelopen tijd creatief kansen hebben benut. Ben Tiggelaar zal daarnaast op inspirerende wijze uiteenzetten dat kansen creëren een kwestie van doen is.

Een jury onder voorzitterschap van Jan Terlouw beoordeelt begin april wie van de tien op dit moment geselecteerde bedrijven doorgaat voor een nominatie voor de Award. Op 27 april presenteren drie genomineerde bedrijven hun ervaringen in het benutten van creatieve kansen bij veranderende omstandigheden. Dit kan bijvoorbeeld door een volledig nieuwe marktsector succesvol te betreden met een nieuw product, productieproces of dienst, en daarmee de continuïteit van de onderneming te waarborgen. De presentatie vindt plaats voor een volle zaal ondernemers en belangstellenden en uiteraard de jury. Die middag maakt de jury de winnaar van de felbegeerde Metaalunie Opportunity Award bekend, waarna de Award wordt uitgereikt.

Ben Tiggelaar zal op 27 april, met een groot gevoel voor entertainment en een gedegen achtergrond in gedragswetenschap, mensen helpen hun dromen om te zetten in actie. Tiggelaar is een bevlogen trainer en schrijver die met 3 boeken de nummer 1 positie behaalde in de management top 10. Kansen creëren ziet hij als een kwestie van doen.

Voorafgaand aan het plenaire programma vinden drie inspirerende workshops plaats met als respectievelijke onderwerpen: 'Lean design; Value engineering anno nu!', 'Blue Ocean Strategy: op zoek naar een markt die nog niet bestaat' en '100 jaar kennisdelen met octrooien'.

Ondernemers en belangstellenden die zich willen laten inspireren deze middag, zijn van harte welkom op deze bijeenkomst. Het gehele programma staat op de website van de Koninklijke Metaalunie. Aanmelden kan ook via deze website: www.metaalunie.nl > Metaalunie Opportunity Award.

De Koninklijke Metaalunie is met 13.000 leden de grootste organisatie voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van

20 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.