Metaalunie

PERSBERICHT

Nieuwegein, 2 april 2010

Dofra, Smicon en Venrooy Cable Equipment genomineerd voor Metaalunie Opportunity Award

De jury heeft drie bedrijven genomineerd voor de Metaalunie Opportunity Award. Dofra bv te Horst, Smicon bv te Wanroij en Venrooy Cable Equipment bv te Schijndel dingen mee naar de Award. Zij laten dinsdag 27 april 2010 tijdens een bijeenkomst bij de Koninklijke Metaalunie zien hoe zij op creatieve wijze kansen hebben benut in veranderende omstandigheden.

Opportunity
De Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. Dit jaar wordt de award toegekend aan het bedrijf dat zich in de afgelopen tijd het meest heeft onderscheiden in het creatief zien en benutten van kansen. Bijvoorbeeld door een voor hen volledig nieuwe marktsector succesvol te betreden met een nieuw product of dienst.

Uitreiking
Dinsdag 27 april a.s. presenteren de drie genomineerde bedrijven de wijze waarop zij succesvol kansen hebben gecreëerd bij veranderende omstandigheden. Aansluitend aan de presentatie van de drie genomineerden zal Ben Tiggelaar, onder het motto 'Kansen creëren: een kwestie van doen!' de aanwezigen aanzetten tot het omzetten van dromen in actie. Dit doet hij met een groot gevoel voor entertainment en zijn gedegen achtergrond in gedragswetenschap. Vervolgens zal juryvoorzitter Jan Terlouw de winnaar van de Metaalunie Opportunity Award bekend maken.

De jury wordt dit jaar gevormd door: Jan Terlouw, Oud-minister Economische Zaken en oud-Commissaris van de Koningin Gelderland, Karin Bojorge, Hoofdredacteur Forum (periodiek VNO-NCW), Guus Broesterhuizen, Directeur Agentschap NL/NL Octrooicentrum, Ron Dries, Voorzitter Focwa, sectie schadeherstel, Hennie van der Most, Creatief ondernemer.

De Koninklijke Metaalunie is met 13.000 leden de grootste organisatie voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van

20 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.