FBTO best gewaardeerde overlijdensrisicoverzekeraar

27/04/2010 07:00

Independer.nl

FBTO wordt met een 7,5 het best gewaardeerd als overlijdensrisicoverzekeraar. Opvallend is de slechte waardering van de grote verzekeraars Reaal (5,9) en ASR verzekeringen (5,4). De laagst gewaardeerde risicoverzekeraar is AXA (nu Reaal) met een 5,2. Dat blijkt uit het klanttevredenheidsonderzoek van vergelijkingssite Independer.nl dat voor het eerst nu ook gehouden is onder overlijdensrisicoverzekeraars.

De top 5 best gewaardeerde risicoverzekeraars bestaat verder uit OHRA (7,3), Taf (7,2), Centraal Beheer Achmea (7,2) en Loyalis (7,2). Opmerkelijk is dat Taf als relatieve nieuwkomer op de markt van overlijdensrisicoverzekeringen nu ook opvalt door een positieve waardering van de klant. Zij deden eerder van zich spreken met zeer scherpe tarieven en innovatieve producten.

Bezoekers op Independer.nl die al een overlijdensrisicoverzekering hebben of deze verzekeringen met elkaar vergelijken, wordt gevraagd om hun huidige risicoverzekeraar te beoordelen op de volgende aspecten:


- Klaarstaan voor de klant


- Beloften nakomen


- Duidelijkheid van de geboden informatie

In de periode 25 juni 2009 t/m 13 april 2010 hebben ruim 5.700 bezoekers aan dit onderzoek meegewerkt. Independer.nl brengt de Independer Consumenten Monitor al uit sinds 2003 voor onder meer autoverzekeringen, reisverzekeringen, zorgverzekeringen en woonverzekeringen.

Zie onderstaande link voor een overzicht van de resultaten van het onderzoek:

http://weblog.independer.nl/onderzoek/waardering-overlijdensrisicoverzekeraars/

http://www.independer.nl