Dura Vermeer

Tiel - 27 april 2010

Project De Vier Gravinnen bereikt hoogste punt

Onder het genot van een hapje en een drankje hebben Dura Vermeer Bouw Rosmalen en Dura Vermeer Bouw Ede het bereiken van het hoogste punt van het multifunctionele woongebouw De Vier Gravinnen in Tiel gevierd.

Jef Havermans directeur van Dura Vermeer Bouw Rosmalen memoreerde tijdens zijn speech aan de start van het werk, waarbij de opdrachtgevers onder begeleiding van vier Gravinnen platen hebben opgegraven welke vervolgens in elkaar gezet werden. SCW-directeur Herman Suijdendorp sprak zijn waardering uit voor alle mensen die bij de realisatie van het project zijn betrokken.

Unieke samenwerking met partijen
Buiten het feit dat dit woon- en zorgcomplex een uniek bouwwerk is, betreft het hier ook een unieke samenwerking met verschillende partijen. Zo is het bijzonder te noemen dat dit project een leerling-bouwplaats is. Tevens zijn kinderen van groep 8 van een lokale basisschool op de bouwplaats geweest om kennis te maken met bouwen.

Het project
Het project De Vier gravinnen bestaat uit een parkeerkelder, fietsenstalling, appartementen, wooneenheden verzorg wonen, een restaurant, een kinderdagverblijf, een huisartsenpraktijk, een service informatiedesk van de gemeente Tiel en kleinschalige bedrijven. In dit unieke project in de Hertogenwijk in het centrum van Tiel komen wonen en werken samen.

De appartementen zijn herkenbaar aan de sobere maar luxe uitstraling. De wooneenheden voor verzorgd wonen zijn ingetogen van stijl. Hoe hoger in het gebouw, hoe expressiever de bouw, de penthouses bestaan volledig uit glas.

Dag van de Bouw
Dit project is tevens aangemeld bij "De dag van de Bouw" op zaterdag 5 juni 2010. De bouwplaats wordt voor iedereen opengesteld van 10:00 uur tot 16:00 uur.