Ingezonden persbericht


Published: 08:08 CEST 27-04-2010 /HUGIN /Source: Delta Lloyd Groep /XAMS: TICKER DL /ISIN: NL0009294552

Emiel Roozen voorgedragen als CFO Delta Lloyd Groep

Persbericht

Amsterdam, 27 april 2010


* Peter Kok verlaat om gezondheidsredenen Raad van Bestuur Delta Lloyd Groep

De Raad van Commissarissen van Delta Lloyd NV (verder: Delta Lloyd Groep) is voornemens drs. E.A.A. (Emiel) Roozen RA (1968) te benoemen als nieuwe Chief Financial Officer van Delta Lloyd Groep. Emiel Roozen zal daarmee Mr. P.J.W.G. (Peter) Kok (1954) opvolgen die op 27 mei zijn functie om gezondheidsredenen zal neerleggen. De Raad van Commissarissen brengt de voorgenomen benoeming van Emiel Roozen ter kennis van de aandeelhouders ten behoeve van de Algemene Vergadering op 27 mei a.s.

Peter Kok is sinds 1999 in dienst van Delta Lloyd Groep en was de laatste negen jaar CFO binnen de Raad van Bestuur. Onlangs opgetreden gezondheidsproblemen maken het voor Peter Kok onmogelijk om zijn CFO-functie goed te blijven vervullen. Daarom heeft hij in goed overleg besloten om als CFO terug te treden.

René Kottman voorzitter van de Raad van Commissarissen van Delta Lloyd Groep: "Wij vinden het heel spijtig dat Peter Kok's gezondheid hem nu dwingt zijn functie te moeten neerleggen. Natuurlijk begrijpen wij dit en respecteren het besluit van Peter Kok om terug te treden. Wij betreuren het vertrek van een wijs en aimabel bestuurder, die veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van onze onderneming. Met grote inzet heeft hij vorig jaar een belangrijke rol gespeeld bij de beursgang van Delta Lloyd Groep. Wij zijn verheugd dat wij met Emiel Roozen binnen Delta Lloyd zeer snel in Peters opvolging hebben kunnen voorzien. Dit toont de kracht van Delta Lloyd Groep."

Benoeming Emiel Roozen

Emiel Roozen (42) is sinds 2008 directievoorzitter van Delta Lloyd Levensverzekering NV. Hij is sinds 2002 in dienst van Delta Lloyd Groep. Emiel Roozen studeerde bedrijfskunde en volgde vervolgens de postdoctorale opleiding tot registeraccountant. Voor hij in 2002 in dienst kwam als CFO bij Delta Lloyd Bankengroep was hij bijna 10 jaar werkzaam binnen de financiële sector als registeraccountant bij PricewaterhouseCoopers. Sinds 2007 maakt hij deel uit van de directie van het levensverzekeringsbedrijf van Delta Lloyd, waarvan hij in 2008 voorzitter werd. Zijn taken als voorzitter van Delta Lloyd Leven zullen voorlopig worden waargenomen door Onno Verstegen, directievoorzitter Delta Lloyd Verzekeringen.

De benoeming van Emiel Roozen geschiedt conform de richtlijnen van de Nederlandse Corporate Governance Code voor een periode van 4 jaar onder de arbeidsvoorwaarden van Raad van Bestuursleden van Delta Lloyd Groep. De hoofdlijnen van de arbeidsovereenkomst zullen met de agenda van de komende Algemene Vergadering worden gepubliceerd. De voorwaarden zijn verder gepubliceerd op de website van Delta Lloyd Groep. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de betrokken toezichthouder en advisering door de Centrale Ondernemingsraad.

Meer informatie

Een verkort cv van Emiel Roozen en de vertrekcondities van Peter Kok zijn als bijlage bij dit persbericht gevoegd. Foto's van Emiel Roozen en Peter Kok zijn te downloaden via de perssectie van www.deltalloydgroep.com.

CONTACT