Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.25 uur

Utrecht, 27-04-2010

Buitenboordmotor

ABCOUDE Een dief van een buitenboordmotor wist in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 april te ontkomen. Wel raakte hij zijn buit en fiets kwijt.

Rond 02.55 uur zag een motoragent een man vanaf de Burgemeester des Tombesweg, de Waardassackerstraat in fietsen. Hij viel op doordat hij een groot voorwerp achter op zijn fiets had. Vervolgens zag de agent dat dit een buitenboordmotor was. Hij sommeerde de fietser te stoppen. Dat deed hij inderdaad, maar in plaats van te blijven staan, sprong hij van de fiets, liet de fiets en buitenboordmotor vallen en ging er over de Blomsward te voet vandoor. De agent ging nog achter hem aan, maar de verdachte wist te ontkomen.

Door meerdere politie-eenheden werd de omgeving afgezet en met onder andere een politiehond zochten de agenten naar de verdachte. Hij werd echter niet meer aangetroffen. De fiets en buitenboordmotor zijn in beslag genomen.

De verdachte is een negroïde man, ± 40 jaar oud, kroeshaar en hij was geheel in het donker gekleed. Aan getuigen die de verdachte hebben gezien op of in de omgeving van de Blomsward of die hem menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding onder invloed

WOERDEN Een automobiliste bleek op maandagmiddag 26 april veel te veel te hebben gedronken.

Rond 16.05 uur reed een 51-jarige automobiliste uit Woerden over de Vossenschanslaan. Daar verloor zij de macht over het stuur, raakte de stoeprand van de middengeleider, waardoor haar band lek raakte. De politie ging ter plaatse en omdat omstanders meldden dat de automobiliste buiten bewustzijn was geweest en zij erg afwezig op de agent overkwam, liet de agent een ambulance komen. De Woerdense bleek echter niet gewond te zijn geraakt, maar had wel een behoorlijke slok te veel op. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse blies zij 930 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Woerdense is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.