Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.15 uur

Utrecht, 27-04-2010

Verkeerde weghelft

IJSSELSTEIN Een automobilist kwam op maandagochtend 26 april op de verkeerde weghelft terecht en botste op een tegenligger. De tegenligger raakte gewond.

Rond 08.30 uur reed een 38-jarige automobilist uit IJsselstein over de Baronieweg, komende uit de richting van de Rijksweg A2 en gaande in de richting van de rotonde Heemradenlaan/Schepenensingel. Daar kwam de IJsselsteiner op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht, waar op dat moment een 39-jarige automobiliste uit IJsselstein reed. De autos botsten op elkaar, waarbij de IJsselsteinse gewond raakte. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij had enkele schaafwonden en kneuzingen opgelopen en mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De IJsselsteiner raakte niet gewond.

Automobilist onwel

HOUTEN Een automobilist raakte op maandagochtend 26 april onwel en kreeg vervolgens een aanrijding.

Rond 19.30 uur reed een 43-jarige automobilist uit Houten over De Koppeling, komende uit de richting van Het Erf en gaande in de richting van de Rondweg. Net voor de rotonde op de Koppeling kreeg hij een epileptische aanval, waardoor hij rechtdoor reed. Hij reed tegen een verkeerszuil en kwam tegen de aarden wal tot stilstand. De Houtenaar werd met mogelijk hoofdletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Op heterdaad

NIEUWEGEIN Agenten hielden in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 april twee jongens aan die op het punt stonden een inbraak te plegen.

Rond 02.30 uur zagen agenten een bromfiets voor een benzinestation aan de Graaf Florisweg staan, zonder iemand erbij. Zij vonden dat gezien het tijdstip wat vreemd, stopten en stelden een onderzoek in. De brommer stond niet op slot, was nog warm en kennelijk klaargezet om zo weg mee te kunnen rijden. De agenten zagen vervolgens dat twee jongens met capuchons op, om de hoek van het benzinestation stonden. Bij het zien van de agenten, legde één van hen vlug iets weg. Dat bleek een breekijzer te zijn. Daarop hielden de agenten de beide jongens, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, aan. Kennelijk waren zij van plan bij het benzinestation in te breken.

Beiden verklaarden dat de brommer niet van hun was. Bij controle bleek de sleutel die één van de jongens bij zich had, wel op het hangslot te passen dat op de brommer zat. Tevens had de 15-jarige jongen een vervalst identiteitsbewijs bij zich. De brommer, het breekijzer en het identiteitsbewijs zijn in beslag genomen. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.