Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Beschonken bestuurder rijbewijs kwijt na ongeval
Publicatiedatum: 27-4-2010 8:55:29

RENKUM- Een 22-jarige Renkumse automobilist is in de nacht van maandag op dinsdag 27 april zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de Provincialeweg N225. Niemand raakte gewond.

De Renkummer reed rond half een over de Provincialeweg in de richting van Renkum. Voor hem reed een 56-jarige automobiliste uit Heteren. Voorbij de kruising met de Dorpsstraat raakte de Renkummer op nog onbekende wijze de macht over het stuur kwijt waarbij hij met zijn linkerwielen tegen de middengeleider botste. Daarop zou hij de Heterense hebben ingehaald waarbij hij tegen de auto van de Heterense botste. Na onderzoek op het ademanalyseapparaat bleek dat hij met een promillage van 1.20 had gereden als beginnende bestuurder. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(045681)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee Wageningers aangehouden wegens diefstal fiets
Publicatiedatum: 27-4-2010 8:54:00

WAGENINGEN- De politie heeft maandagavond 26 april twee Wageningse jongens van 16 jaar aangehouden op de Bevrijdingsstraat. Het duo zou kort daarvoor een fiets hebben gestolen.

Een getuige meldde rond half tien dat twee jongens met een fiets op hun schouders door de straat liepen. Mogelijk zou die fiets gestolen zijn. De gewaarschuwde agenten troffen het tweetal aan op de Bevrijdingsstraat waar ze aan het sleutelen waren aan de fiets. De Wageningers verklaarden de fiets te hebben gestolen. De agenten hielden het duo aan en namen ze mee naar het politiebureau waar hun ouders werden ingelicht. De fiets is in beslag genomen. (045646)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053