Agentschap NL


Open Dag NL Octrooicentrum zeer geslaagd

Met in totaal bijna 200 grote en kleine bezoekers was de Open Dag van NL Octrooicentrum op woensdag 21 april een succes!

Kennismaking met octrooien
Voor volwassenen bleek de kennismakingsroute echt een 'eye-opener'. Met een geoctrooieerd product in de hand, was iedereen voor één dag een ondernemer die alle stappen van het octrooiproces moest doorlopen. Dit begon met een bezoekje aan de Publieksvoorlichting. Inmiddels al wat wijzer, werden de bezoekers daarna ingewijd in de geheimen van de octrooidatabanken. Daarna volgde het hele verleningsproces naar de uiteindelijke toekenning van het octrooi. Alle deelnemers stonden bij directeur Guus Broesterhuizen aan zijn bureau terwijl hij, speciaal voor deze gelegenheid alle octrooibewijzen tekende.

Experts in één middag
Ook de expertroute werd goed bezocht. We zagen vele agentschapscollega's die graag een verhelderende presentatie over alle Intellectuele Eigendomsrechten (IE) wilden hebben. Bij het gesprek met een IE-adviseur kon men nader op vragen ingaan. Hierna wisten de deelnemers aan deze route dat voor alle nieuwe innovaties, het vooraf raadplegen van het octrooisysteem essentieel is om onnodige kosten te voorkomen. Een apart hoofdstuk hierbij vormt het zoeken in de octrooidatabank esp@acenet.

Uitvinders in spé
Op het Uitvinders-doe-plein voor kinderen leefden alle kleine creatievelingen zich uit. Al snel werd het plein bedwelmd onder de rozengeur van zelfgemaakte zeepjes. Overal hoorde je geklop en getik van hamers en stempels. Onder toeziend oog van mamma's en pappa's werden nieuwe hobby's geboren. De allerkleinsten vermaakten zich prima bij de grote poppenkast, waar Jan Klaasen een heuse uitvinding had gedaan.

Patent Parade
Zeer veel bekijks trok ook de Patent Parade. In de leeszaal was, speciaal voor de Open Dag, een sneakpreview te zien van deze interactieve, reizende tentoonstelling. Ter gelegenheid van World Intellectual Property Day is de Patent Parade vanaf maandag 26 april officieel geopend in Delft. Daarna reist de tentoonstelling over 100 jaar uitvindingen in Nederland een jaar lang langs alle grote bibliotheken.
Voor meer informatie www.patentparade.nl.

Open_dag_NLOC_095b