Gemeente Heerlen



Heerlen daagt creatieve ondernemers uit

Design for Emptiness Challenge

Dit voorjaar organiseert gemeente Heerlen in samenwerking met Zachte G (platform voor creatieve economie in Limburg) een designwedstrijd. Onder de noemer Design for Emptiness Challenge worden creatieve geesten uitgedaagd na te denken over de invulling van leegstaande bedrijfspanden in de binnenstad. En niet alleen na te denken, maar ook actief aan de slag te gaan met nieuwe concepten die van leegstaande panden een echte eye-catcher maken!

Elke Nederlandse stad heeft ermee te maken: leegstaande winkel- en kantoorpanden in de binnensteden. Ook Heerlen ontsnapt hier niet aan, maar profileert zich tegelijkertijd als netwerkstad. Door het organiseren van bijeenkomsten, het realiseren van draadloos wifi-netwerk in Heerlen centrum en door het stimuleren van initiatieven. Binnen dat kader wordt dit jaar de Design for Emptiness Challenge georganiseerd.

Winnaar
De Challenge start op 26 april: ideeën kunnen t/m 24 mei 2010 worden ingezonden via de website www.designforemptiness.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de wedstrijd. Een deskundige jury buigt zich over alle inzendingen en zet drie ervan op de shortlist. Deze top 3 krijgt vervolgens de kans om met een budget van E500,- een professionele presentatie uit te werken. De drie concepten worden dan gepresenteerd op het 'i_beta/ festival' op 11 juni a.s., alwaar de jury de winnaar zal belonen met een bedrag van E 10.000,-. Dit bedrag is bestemd als bijdrage in de realisatie van het winnende concept, dat nog dit jaar wordt uitgevoerd.

Voel jij je aangesproken door deze creatieve uitdaging? Wil jij een bijdrage leveren aan vernieuwing en levendigheid in de Heerlense binnenstad? Let dan op de volgende uitgangspunten:
. Kies een leeg bedrijfs-/kantoorpand in Heerlen-centrum (incl. Spoorsingel).
. Het concept moet haalbaar, uitvoerbaar èn realiseerbaar zijn.
. Denk breed: zowel binnen als buiten een pand.
. Aansluiting bij Heerlense speerpunten als ICT en Nieuwe Energie vormt een pré.
. Samenwerking staat voorop: zowel bij conceptontwikkeling/ontwerp als bij uitvoering.
. Toets ook de wettelijke kaders van je concept.
. Vergeet niet de eigenaar van het pand dat je op het oog hebt te vragen om medewerking!

i_beta/ festival
Op 11 juni vindt in de binnenstad van Heerlen het i_beta/ festival plaats, een festival rondom de nieuwste ontwikkelingen en trends in e-cultuur, nieuwe economie en creativiteit. het i_beta/ festival wordt georganiseerd door zachte g. Sprekers op het festival zijn onder andere Brett Gaylor (winnaar IDFA publieks met documentaire A Remix Manifesto), Frank Janssen (oprichter Frankwatching.com) en Joost Heythuizen (over festival 2.0). Kijk voor het programma op www.ibeta.nl.


---

Heerlen, 27 april 2010




Gemeente Heerlen