Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

VEEL NIEUWS IN MUZIEKGEBOUW SEIZOEN 10/11

Amsterdam, 27 april 2010
Vroeg boeken loont

Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam brengt het nieuwe seizoen seizoen 2010/2011 ruim 200 concerten onder het motto 'De mooiste en spannendste muziek van alle tijden'. Het programma kent nieuwe reeksen zoals Grote Zangers - waarbij het Lied in al zijnn facetten centraal staat - en Durfkapitaal, met gewaagdd en verrassend repertoire. Daarnaast staan verschillende grote festivals op het programma: de Amsterdamse Cello Biënnale in november, het World Minimal Music Festival in maart en een retrospectief van de Russische klankmystica Galina Oestvolskaja in mei. Dit maakte het Muziekgebouw vandaag bekend bij de presentatie van de digitale editie van de seizoensbrochure.

Seizoen 2010/2011 is het tweede seizoen geprogrammeerd door algemeen en artistiek directeur Tino Haenen. Hij zet succesvolle reeksen voort waaronder paradepaardje de Donderdagavondserie, en de door hem nieuw geïntroduceerde series Jazz (samen met het Bimhuis), Film + Livemuziek, en de Muziekgebouw Kindermiddagen. Nieuwe samenwerkingen in seizoen 2010/2011 zijn die met Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven voor het World Minimal Music Festival en met Festival Oude Muziek in Utrecht voor onder meer de BachDag en verder met de Doelen in Rotterdam en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Acht maal De keuze van

Als inspiratie om uit het rijke concertaanbod een keuze te kunnen maken, vroeg het Muziekgebouw hulp van acht personen die een sterke band hebben met muziek. Onder hen componist Louis Andriessen, sopraan Barbara Hannigan, comedian Tijl Beckand en oud-burgemeester Job Cohen. Zij maakten uit het complete aanbod hun eigen selectie.

Early Bird

Muziekgebouw aan 't IJ maakt het dit seizoen voor iedereen extra aantrekkelijk vroeg concertkaartjes te kopen. Er zijn kennismakingsabonnementen - bij twee concerten naar keuze 20% korting - en keuzeabonnementen met vroegboekkortingen oplopend tot 40%. Ook nieuw is de introductie van Early Birdkaartjes voor jongeren tot 30 jaar. Voor ieder concert zijn kaartjes beschikbaar voor ¤ 10,-. Het Muziekgebouw wil daarmee jongeren duuidelijk een signaal geven dat wat zij biedt ook voor jonge mensen de moeite waard is.

Digitale seizoensbrochure

De digitale seizoensbrochure met het complete concertaanbod is te zien via www.muziekgebouw.nl. Het bestellen van abonnementen kan vanaf dit moment. De verkoop van losse kaarten - waaronder Early Birdkaaarten - start op maandag 14 juni. De kassa van het Muuziekgebouw is bereikbaar via 020 - 788 20 00 (ma t/m za 12.00 - 18.00 uur).

Noot voor de redactie,