Ingezonden persbericht


Indesit Company presenteert de keuken van de toekomst Hoofdthema's: duurzaam, multifunctioneel, ruimtebesparing, eenvoud

De Meern, 27 april 2010 ­ Indesit Company, de Italiaanse fabrikant van kwalitatief hoogstaande huishoudelijke apparatuur, heeft zijn toekomstvisie op de keuken getoond tijdens Eurocucina 2010. Eurocucina is dè beurs op het gebied van keukens en inbouwapparatuur, die eerder deze maand plaatsvond in Milaan. Onderstaand een overzicht van apparaten in de keuken van de toekomst. Aqualift

Aqualift. Dit apparaat combineert een gootsteen met een dubbele vaatwasser met lift. In het ene compartiment staat de schone vaat, terwijl het andere de vuile vaat afwast. En dankzij de lift zijn de compartimenten toegankelijk zonder te hoeven bukken.

Vertigo

Vertigo. Dit apparaat integreert een oven en een afzuigkap met een inductiekookplaat op het aanrecht. Met optimale ruimtebesparing en gebruiksgemak als resultaat.

Multicook

Multicook. Een kookzone met daarin een inductiekookplaat, een food processor, een stoomkuip, een teppan yaki en een toaster. En dat alles in een vlak in te bouwen apparaat van slechts 80 cm breed.

Food Avenue. Deze 'kookstraat' combineert een kookplaat, een werkblad en een tafel op een esthetische en gezellige manier. Vrienden verzamelen zich om de kookplaat die is geïntegreerd in de eettafel, en kunnen gezamenlijk gerechten bereiden en consumeren op dezelfde plek. Food Avenue

Custom Ice

Custom Ice. Dit slimme apparaat koelt alleen die delen van de koel-vriescombinatie, die in gebruik zijn en bespaart daardoor energie. Tijdens het ontdooien reguleert Custom Ice de temperatuur zodanig, dat de kwaliteit van het voedsel niet achteruit gaat. Op het beeldscherm zijn het energieverbruik in de keuken en in het gehele huis te monitoren.

Bij de ontwikkeling van nieuwe huishoudelijke apparatuur focust Indesit Company op:
· het vereenvoudigen van het dagelijkse leven;
· het creëren van meer ruimte door verschillende apparaten te combineren;
· het zo efficiënt mogelijk benutten van energiebronnen.

Onderdelen van deze innovaties zullen hun weg vinden naar toekomstige productiemodellen van de merken Indesit, Hotpoint-Ariston en Scholtès.

Over Indesit Company
Indesit Company is de op een na grootste producent van huishoudelijke apparaten in Europa en bezet wereldwijd de vijfde positie. Het bedrijf is opgericht in 1975 door Vittorio Merloni en sinds 1987 genoteerd aan de beurs van Milaan. Indesit Company verkocht in 2009 circa dertien miljoen apparaten en realiseerde daarmee een omzet van 2,6 miljard euro. Indesit, Hotpoint-Ariston en Scholtès zijn de bekendste merken van Indesit Company. Het bedrijf heeft wereldwijd achttien fabrieken en 24 commerciële vestigingen met meer dan zeventienduizend werknemers.

###

Noot voor de redactie,