Ingezonden persbericht- Persbericht -

Snelheid onder controle in de bebouwde kom
Ministerie VenW lanceert '3050 game'

Den Haag, dinsdag 27 april 2010 - Vanaf deze week kan iedereen zijn snelheid testen in het nieuwe online spel van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de '3050 game'. Spelers kunnen op www.3050game.nl ervaren of zij hun snelheid onder controle hebben in een online 3D-omgeving waarin zich verschillende verkeerssituaties voordoen binnen de bebouwde kom. Met dit spel wil het ministerie mensen stimuleren om zich beter aan de snelheidslimiet van 30 en 50 kilometer te houden.

Punten scoren
Op www.3050game.nl scoor je punten door je zo goed mogelijk aan de snelheidslimiet te houden. Hoe dichter je in de buurt komt van de juiste snelheid, des te hoger zijn de punten die je ontvangt. Ga je over de limiet heen, dan gaan de punten er heel snel vanaf. Met de game biedt het ministerie een uitdaging de hoogste score te behalen en zo de eerdere score van jezelf en je vrienden te verbeteren. Aan het einde van het spel is het mogelijk je score te delen via Hyves, Twitter en Facebook en vrienden uit te dagen jou te verslaan.

Campagne
De '30 50 game' is onderdeel van de campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet. Veilig thuiskomen, heb je zelf in de hand'. De campagne moet bijdragen aan het verminderen van het aantal automobilisten dat te hard rijdt binnen de bebouwde kom, op 30- en 50-kmwegen. Meer informatie over de campagne is te vinden op www.nederlandveilig.nl/houjeaandesnelheidslimiet


- Printscreens '30-50 game'-

- Einde bericht -

**

Ingezonden persbericht