Ingezonden persbericht


Rijswijk, 26 april 2010

Nederlands publiek kiest mooiste sportmoment

Lotto Sportmoment van het Jaar: prijs voor het meest memorabele sportmoment

De Lotto heeft met ingang van dit jaar een sportprijs geïnitieerd, namelijk het Lotto Sportmoment van het Jaar. Deze publieksprijs is bedoeld voor het meest memorabele sportmoment van de afgelopen 12 maanden en zal tijdens de Lotto Sport Awards op 26 mei 2010 voor het eerst uitgereikt worden.

Het Nederlandse publiek is de jury van het Lotto Sportmoment van het Jaar en kan vanaf heden stemmen via www.lotto-awards.nl/publieksprijs op zijn of haar meest favoriete sportmoment van de afgelopen 12 maanden. Nederlandse televisieredacties hebben 10 sportmomenten voorgedragen waaruit het Nederlandse publiek kan kiezen. De prijs zal uitgereikt worden op 26 mei tijdens de Lotto Sport Awards in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Op 28 mei is er een registratie van dit evenement te zien bij de TROS op Nederland 1 om 21.30 uur, gepresenteerd door Ivo Niehe.

Nominaties Lotto Sportmoment van het Jaar
Op de website www.lotto-awards.nl/publieksprijs staan filmpjes van de 10 genomineerde sportmomenten waarop het Nederlandse publiek vanaf vandaag kan stemmen. De volgende momenten zijn genomineerd voor het Lotto Sportmoment van het Jaar (in willekeurige volgorde):


1) Lars Boom - etappewinnaar Vuelta

2) SC Heerenveen ­ winnaar KNVB-beker

3) AZ ­ Nederlands Kampioen

4) Sven Kramer ­ foute wissel Olympische Spelen
5) Arjen Robben- opmars bij Bayern München

6) Nicolien Sauerbreij ­ goud parallel reuzenslalom Olympische Spelen
7) Mark Tuitert - goud 1.500 meter Olympische Spelen
8) Nederlands dameselftal - halve finale EK
9) Ireen Wüst - goud 1.500 meter Olympische Spelen Epke Zonderland - zilver WK turnen

Over de Lotto Sport Awards
De Lotto Sport Awards is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door De Lotto. Tijdens dit evenement staat de sport in Nederland centraal en wil De Lotto sporters het podium geven wat ze verdienen. Daarom worden er tijdens dit evenement drie prijzen uitgereikt, namelijk de Young Talent Award, het Lotto Sportmoment van het Jaar en de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs.

Het evenement vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag op 26 mei aanstaande. Op 28 mei is er een registratie van dit evenement te zien bij de TROS op Nederland 1 om 21.30 uur, gepresenteerd door Ivo Niehe.

Over De Lotto
De opbrengsten van De Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 49 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.

noot.jpg