Ingezonden persbericht


Persbericht 27 april 2010

Bloemenzee in idyllisch Duits kuuroord Bad Essen

Is het een openluchtfestival voor cultuurminnaars? Een grandioos zomerfeest met een eindeloze serie sfeervolle evenementen? Of is de groots opgezette Landesgartenschau 2010 gewoon de allermooiste toeristische attractie van het jaar, een must voor elke liefhebber van tuinen, tuinieren, landschap en natuur? Dit jaar is de eer aan Bad Essen, een prachtig klein kuuroord in de landelijke, groene rand van het Teutoburger Wald. De eretitel 'Bad' verdien je in Duitsland niet zo maar: er zijn hier geneeskrachtige bronnen!

Meer dan alleen tuinideeën

Het prachtige park rond kasteel Ippenburg, waar de Landesgartenschau wordt gehouden, was al feeëriek en bijzonder voordat de beste tuiniers en landschapsarchitecten er met hun groene vingers een paradijsje vol bloeiende bloemen van maakten. Tussen de klassieke kasteeltuinen liggen tijdens de LGS nieuwe pronktuinen vol tuinideeën. Bijvoorbeeld de afwisselende reeks fraaie presentaties in het voormalige zwembad, allemaal rond een thema: tropische orchideeën, rozen, azalea's, maar ook 'groente en fruit'. En dan zij er nog de vele shows met het laatste nieuws op het gebied van wonen, mode en buitenleven. 's Avonds worden de gasten in de watten gelegd met streekgerechten en - voor wie nog niet gaat slapen: veel cultuur en muziek, van oergezellige Schlagerzangers en klassieke muziek tot de Red Hot Chili Pipers. Niet te verwarren met de bijna gelijknamige 'Peppers': dit orkestje verhoogt de feeststemming in Bad Essen met Schotse doedelzakmuziek!

Combineer de Landesgartenschau met een (korte) vakantie in Duitsland!

Kuuroord Bad Essen ligt in het schitterende Osnabrücker Land, op zo'n anderhalf uur rijden van Enschede. Het plaatsje Bad Essen zelf is één groot openluchtmuseum, met vakwerkhuizen en knusse straatjes. De historische kern rond de Kirchplatz geldt als een van de mooiste dorpsgezichten van Duitsland. In de directe omgeving kunt u heerlijk wandelen en fietsen, door dichte bossen en langs het water. Of genieten van gezond kuren en welness. Voor wie nóg meer unieke tuinen wil ontdekken: er is een speciale 'Garten Traum-Tour' langs 38 privé-droomtuinen in de regio! Nog meer vakantietips bij onze Oosterburen vindt u op www.geheimoverdegrens.nl.

De Landesgartenschau fleurt Bad Essen op van 23 april tot 17 oktober 2010.

Meer informatie op
www.osnabruecker-land.de www.landesgartenschau-badessen.de

www.gartentraumtour.de

Het project 'Geheim over de Grens' wordt in het kader van het INTERREG IV A progamma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de Ministeries van Economische Zaken van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen en de provincies Overijssel en Gelderland. Het wordt begeleid door het programmamanagement bij de EUREGIO.



Ingezonden persbericht