Groep Jonckheere.Wood neemt studiebureau 3Db over

27/04/2010 11:00

Groep Jonckheere.Wood

Groep Jonckheere.Wood versterkt zijn activiteiten door de overname van 3Db. Het Gentse bedrijf 3Db spitst zich toe op passief- en laagenergiebouw en groeide de afgelopen jaren uit tot een vooraanstaand studiebureau in Vlaanderen. De overname kadert in de groeistrategie van de bedrijvengroep Jonckheere.Wood om zich stevig in zijn thuismarkt te verankeren en stoelt op de ambitie om zijn koppositie als dé referentie in de houtconstructiemarkt verder uit te bouwen. Dankzij deze acquisitie worden de activiteiten van 3Db geïntegreerd in de bedrijfsstructuur van Groep Jonckheere.Wood en kan de groep zijn bouwtechnische houtoplossingen verder ontwikkelen.

De houtverwerkende bedrijvengroep Jonckheere.Wood (in Asse), Dubois.Wood (in Colfontaine) en Hanssens.Wood (in Evergem) is de marktleider in België op vlak van distributie van houtproducten en vervaardiging van industriële dakgebinten. De groep kan de volledige realisatie van elke houtstructuur in de bouwsector voor zijn rekening nemen. Het weldoordacht gamma van technisch hoogstaande producten voldoet aan alle vereisten voor nieuwbouw of renovatie, van fundering tot dakgebinte. Het bedrijf biedt betrouwbare oplossingen voor het bouwen van woningen, scholen, hotels, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, maar ook voor bruggen, tunnels en andere projecten uit de burgerlijke bouwkunde. De Groep Jonckheere.Wood is een belangrijke toeleverancier van aannemers en bedrijven actief in de bouw van energiezuinige en passiefwoningen. Ook architecten die kampen met technische vraagstukken over passiefwoningen en het gebruik van houtproducten als structuurelementen krijgen deskundig advies van deze koploper in de prefabricatie van houtstructuren. De groep verkoopt zijn producten in de Benelux en Frankrijk.

Tijdens de afgelopen jaren breidde de familiale KMO zijn activiteiten gevoelig uit en specialiseerde het bedrijf zich in de productie van structuurelementen voor energiezuinige constructies. Ook ging de Groep Jonckheere.Wood een partnership aan met de leidende Scandinavische houtspecialist Finnforest om de activiteiten en dienstverlening van beide ondernemingen een toekomstgerichte dynamiek te geven.

De koppositie die de bedrijvengroep in België inneemt, noodzaakt het bedrijf om de markt pro-actief te bewerken en haar activiteiten verder te ontwikkelen. Binnen de uitdagende houtconstructiemarkt kan de groep deze sterke leidende positie bekleden door zijn uitgebreide expertise en technische knowhow. De verdere ontwikkeling van deze vakkundigheid is dan ook een belangrijk speerpunt en vormt de aanleiding voor de overname van het architecturaal teken- en studiebureau 3Db.

3Db specialiseert zich sinds 1999 in passief- en laagenergiebouw en groeide uit tot een studiebureau voor houtskelet- en massiefbouw alsook nieuwe bouwsystemen. Ze begeleiden en adviseren architecten, bouwheren en aannemers, voeren PHPP energieberekeningen uit, geven planadvies, maken detailtekeningen en detailberekeningen en doen aan werfbegeleiding.

.................................

Over de Groep Jonckheere.Wood

Dubois.Wood, Jonckheere.Wood en Hanssens.Wood maken deel uit van eenzelfde holding. In België positioneert deze groep zich als marktleider op het vlak van de distributie van houtproducten en de vervaardiging van industriële dakgebinten. De groep en de ondernemingen die er deel van uitmaken, bestrijken het hele Belgische grondgebied en genieten een hoge plaatselijke naamsbekendheid. Ze zijn ook actief in het zuiden van Nederland, het noorden van Frankrijk en Luxemburg.

De bedrijvengroep Jonckheere.Wood heeft een uitgebreide kennis in het domein van de prefabricatie en productie van houtstructuren:

- Bekistingen

- Balken

- Houtskeletbouw

- Geïndustrialiseerde spanten

- Structuurelementen voor energiezuinige constructies (passiefbouw en lage energie)

Meer info kan u vinden op www.wood.be

................................

Aan de redactie:

Voor meer informatie en verzoeken tot interviews, gelieve contact op te nemen met:

De heer Vincent Jonckheere, afgevaardigd bestuurder

Groep Jonckheere.Wood

Zone 5 Industriezone 600

1730 Mollem (Asse)

Belgium

T: +32 2 454 03 30

F: +32 2 452 78 53

E: info@jonckheere.wood.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel