Ingezonden persbericht


Oprichting Stichting Eindexamenlijn: ervaren spelers in het onderwijsveld onder een nieuwe naam

Dit jaar organiseert de Stichting Eindexamenlijn voor het eerst de Eindexamenlijn, een klachtenlijn en website waar scholieren in het voortgezet onderwijs die bezig zijn met hun centrale eindexamens terecht kunnen met alle vragen en klachten.

Om de kwaliteit van het voortgezet onderwijs te waarborgen worden ieder jaar centrale eindexamens georganiseerd. De kwaliteit van de centrale examens is een essentieel onderdeel van het onderhouden en verstevigen van het Nederlandse onderwijs. Op 1 oktober 2009 is het College voor Examens (CvE) een zelfstandig bestuursorgaan geworden. Hierdoor is de bewaking van de kwaliteit van de examens, en daarmee van de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs, nog belangrijker geworden. Daarom is op 19 januari 2010 de 'Stichting Eindexamenlijn' opgericht, met als primaire doel de kwaliteit van de centraal schriftelijke eindexamens in Nederland te waarborgen en waar mogelijk actief bij te dragen aan de verbetering daarvan.

Om dit te bewerkstelligen, zal de stichting onder andere ieder jaar gedurende de centrale examenperiode de eindexamenlijn organiseren. De stichting kan hiervoor voortborduren op de ruim 10 jaar ervaring van haar bestuurders. Omdat de Stichting Eindexamenlijn niet formeel gebonden is aan specifieke belangenorganisaties of overheidsinstellingen kan de stichting onafhankelijk functioneren, met de kwaliteit van de eindexamens én het onderwijs in het algemeen als belangrijkste drijfveer.

Dit jaar zal de stichting voor het eerst onder eigen naam een eindexamenlijn organiseren. Eindexamenkandidaten en hun docenten kunnen iedere examendag van 12:00 tot 19:00 met vragen of klachten over de eindexamens terecht op telefoonnummer 085 - 27 37 333, of de reeds bekende website www.eindexamens.nu.

Belangrijke spelers uit het onderwijsveld zijn recentelijk geïnformeerd over de oprichting van de stichting.

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht