Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
27 april 2010
Piratenpartij

Piratenpartij zeker van deelname Tweede Kamerverkiezingen

De Piratenpartij heeft in alle 19 kieskringen de vereiste 30 ondersteuningsverklaringen ingeleverd. Hiermee voldoet de partij aan alle eisen om landelijk verkiesbaar te zijn op 9 juni. In totaal zijn er 691 verklaringen getekend, 121 meer dan benodigd. Lijsttrekker Samir Allioui: "Fantastisch dat we grote steun uit het hele land krijgen. Nu gaan we direct door met het verder ontwikkelen van onze standpunten en campagne voeren! We hebben leden nodig!"

Steun kwam er vooral uit de grote steden waar veel studenten zijn. In een aantal kieskringen kreeg de Piratenpartij volop toezeggingen binnen, waardoor het aantal ondersteuningsverklaringen ver boven het vereiste aantal uit kwam. In de kieskring van de lijsttrekker, Overijssel, werden uiteindelijk bijna tweemaal zoveel ondersteuningsverklaringen getekend.

Speerpunten van de Piratenpartij zijn het delen van cultuur en informatie te bevorderen door het auteursrecht en het octrooisysteem te hervormen, alsmede het waarborgen van burgerrechten in het digitale tijdperk, met name privacy.

De Internationale Piratenpartij is in 2006 ontstaan in Zweden en is inmiddels vertegenwoordigd in meer dan veertig landen over de hele wereld. In 2009 ontving de Zweedse Piratenpartij ruim 7% van de stemmen en behaald daarmee twee zetels in het Europees Parlement. Ook in Duitsland zijn inmiddels twee zetels in de gemeenteraad van Aachen en Münster bezet door piraten. De Nederlandse Piratenpartij hoopt bij de Tweede Kamerverkiezingen het nationale verkiezingssucces van de Duitse Piratenpartij te evenaren, wat zich in Nederland zou vertalen naar ongeveer vier zetels.

== ContactIngezonden persbericht