Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima neemt handreikingen Financiële Educatie in ontvangst

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden neemt dinsdagmiddag 27 april in Madurodam tijdens de platformbijeenkomst 'Jongeren en Geld', de handreikingen voor financiële educatie in ontvangst. De bijeenkomst wordt georganiseerd door CentiQ, Wijzer in geldzaken.

De handreikingen bieden docenten aanbevelingen en een overzicht van lesmiddelen en lesvormen om het onderwerp 'leren omgaan met geld' op een aansprekende manier met jongeren te behandelen. De handreiking is ontwikkeld door de Stichting Leerplan Ontwikkeling in opdracht van CentiQ, Wijzer in geldzaken. In 2009 zijn op twintig scholen pilot-projecten gehouden om te kijken wat de beste manier is om financiële educatie in bestaande vakken te integreren in het onderwijs. Prinses Máxima woonde eind 2009 een economieles bij op het Liemers College in Didam, één van de pilot-scholen.

Tijdens de platformbijeenkomst discussiëren vertegenwoordigers uit het onderwijs en de financiële sector over de vraag wat zij en ouders kunnen doen om jongeren beter om te leren gaan met geld. Uit onderzoek van CentiQ, Wijzer in geldzaken blijkt dat tweederde van de Nederlandse jongeren het moeilijk vindt om met geld om te gaan en hierdoor regelmatig in de problemen komt.

CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt 45 organisaties die samenwerken om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken.