Actualiteitencollege met Ton Derksen en Ybo Buruma over Lucia de Berk


NIJMEGEN, 20100426 -- Het Soeterbeeck Programma en VOX van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren een actualiteitencollege door prof.dr. Ton Derksen over Lucia de Berk: een gerechtelijke dwaling. Het college vindt plaats op dinsdag 27 april 2010 van 12.45 - 13.45 uur in de hal van het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1. www.ru.nl/sp/luciadeberk

Op 14 april 2010 werd Lucia de Berk definitief vrijgesproken van de moord op zeven ziekenhuispatiënten. Ze zat meer dan zes jaar gevangen. Het was alleen aan de inzet van gewone burgers en van de `herzieningscommissie'-Posthumus II te danken dat het OM overstag ging. Daarmee kwam een einde aan een dramatische gerechtelijke dwaling. Hoe kon het zover komen en welke lessen vallen er te trekken uit het drama van Lucia de Berk? Twee hoofdrolspelers komen aan het woord. Ton Derksen, pleitbezorger van Lucia de Berk, vertelt over zijn ervaringen in de afgelopen jaren. Ybo Buruma spreekt de column uit.

Sprekers van de Radboud Universiteit Nijmegen: prof.dr. Ton Derksen, em. hoogleraar Wetenschapsfilosofie; prof.mr. Ybo Buruma, hoogleraar Straf- en strafprocesrecht en voorzitter van de commissie-Posthumus II. Dr. Joos van Vugt, programmamaker bij het Soeterbeeck Programma, is de gespreksleider.

Gratis deelname. Inschrijven is niet nodig. www.ru.nl/sp/luciadeberk

Soeterbeeck Programma