Gemeente Gilze en Rijen

Bij de gemeentebalie in het gemeentehuis

Kom naar de jubileumtentoonstelling van Stichting Najjar Gilze en Rijen

De Gemeentebalie van het gemeentehuis in Rijen is vanaf dinsdag 27 april het decor voor de jubileumtentoonstelling van Stichting Najjar Gilze en Rijen. De stichting bestaat in 2010 vijftien jaar en heeft leerlingen van De Rooi Pannen gevraagd de tentoonstelling in te richten.

De stichting heeft als doel bekendheid te geven aan de ziekte van Crigler Najjar en fondsen te werven voor medische onderzoeken. Crigler Najjar is een levensbedreigende zeldzame kinderleverziekte en Nederland telt zo'n 27 patiëntjes. De ziekte is op dit moment niet te genezen en daarom is geld voor onderzoeken noodzakelijk. De kinderen met de ziekte van Crigler Najjar moeten + tien uur per dag onder speciale daglichtlampen slapen, die hun bloed gedeeltelijk helpen zuiveren. Dit is echter een verplichte noodoplossing en brengt geen genezing.

De tentoonstelling is tot en met 15 juli 2010 te bezichtigen bij de Gemeentebalie. De gemeentebalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Op donderdag is de balie open tot en met 19.00 uur. Later dit jaar is de tentoonstelling ook nog te zien bij de bibliotheek in Rijen en De Schakel in Gilze.

Meer weten over Stichting Najjar Gilze en Rijen? Kijk dan op www.najjargilzerijen.nl.

Datum bericht: 7 maart 2010