Ingezonden persbericht


Go2War2.nl viert 10-jarig jubileum

Deze maand bestaat www.go2war2.nl 10 jaar. De website is uitgegroeid tot de grootste Nederlandstalige website over de Tweede Wereldoorlog, die geheel onderhouden wordt door vrijwilligers. Het is een project van Stichting Informatie Wereldoorlog Twee (STIWOT).

Op 27 april 2000 zag Go2War2.nl het levenslicht. Op dat moment was er op internet nog weinig Nederlandstalige informatie over de Tweede Wereldoorlog te vinden. Frank van der Drift, de oprichter van de website, wilde dat gat opvullen. Langzaam groeide de website en werd het een belangrijke informatiebron op internet voor zowel scholieren als overige geĂŻnteresseerden in de Tweede Wereldoorlog. Het doel is tegenwoordig nog altijd hetzelfde als toen: het beschikbaar stellen van betrouwbare en objectieve informatie over deze periode uit de geschiedenis aan een breed publiek.

De basis van de website wordt gevormd door de artikelen over diverse onderwerpen: niet alleen gaan ze over de historische kopstukken en belangrijke veldslagen, maar bijvoorbeeld ook over de gebruikte tanks, oorlogsschepen en gevechtsvliegtuigen. Naast informatie over oorlogshandelingen wordt ook aandacht besteed aan de Holocaust, de geschiedenis van het Derde Rijk en overige relevante politieke, economische en maatschappelijke onderwerpen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog in de ruimste zin. Naast deze artikelen vindt u op Go2War2.nl ook onder meer een timeline, recensies van films en boeken over de oorlog en ooggetuigenverslagen.

Ter gelegenheid van het 10-jarige jubileum presenteert Go2War2.nl een themapagina over het Proces van Neurenberg. Deze is te vinden op www.go2war2.nl/procesvanneurenberg. Centraal op deze pagina staan de in het Nederlands vertaalde processtukken, waaronder de verhoren van de beklaagden en de vonnissen. De processtukken bevatten volop informatie over de Tweede Wereldoorlog en het Derde Rijk, maar geven ook inzicht in de psychologie en denkwijze van de beschuldigden. Door de ontwikkeling van deze themapagina is deze schat aan informatie toegankelijker gemaakt voor een breed publiek.


Noot voor redacties


Ingezonden persbericht