Persberichten

Agendabericht Overheid & ICT

Publicatiedatum: 02-02-2010

Vakbeurs Overheid & ICT, platform voor ICT toepassingen en diensten in de overheidssector

Algemene info
Beursperiode: Dinsdag 27 tot en met donderdag 29 april 2010

Locatie: Jaarbeurs Utrecht - Hal 1

Openingstijden:
Dinsdag 27 en donderdag 28 april van 10.00 tot 17.00 uur. Donderdag 29 april van 10.00 tot 16.00 uur.

Toegang: Gratis na inschrijving op www.overheid-en-ict.nl

Over de beurs
De vakbeurs is het platform voor ICT-toepassingen en -diensten in de overheidssector. Tijdens Overheid & ICT nemen instellingen en organisaties, zoals gemeenten, provincies, waterschappen, ministeries en onderwijsinstellingen, kennis van de laatste ontwikkelingen voor hun specifieke beleidsterrein of vakgebied. Aan de beurs nemen zo'n 150 exposanten deel en een groot aantal beroeps- en belangenverenigingen, waaronder ICTU, NVVB, Geo-Informatie Nederland, GeoBusiness Nederland, Cascadis, IPO en IMG 100.000+.

Elke beursdag kent een thema. Zo staat de eerste dag in het teken van 'Inwonerszaken' en heeft de tweede dag als thema 'ICT als facilitator'. Op de derde dag staat 'Geo en Vastgoed' centraal.

Verder is er een Open Source Paviljoen waar tien Open Source leveranciers zich gezamenlijk presenteren en zes van hen presentaties verzorgen. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan de Geo-tour waarbij ze aan de hand van een plattegrond een tour langs bedrijven maken die geo als kernactiviteit hebben.

Op de tweede beursdag vindt het mini-congres 'Overheid en XML' plaats. Tijdens dit congres wordt ingegaan op een aantal standaardisatievraagstukken en de daarbij horende ICT-aspecten die in de dagelijkse praktijk van de e-Overheid van essentieel belang zijn.

Bezoekers kunnen daarnaast presentatiesessies van exposanten bijwonen die hun oplossingen presenteren voor ICT-problemen. De sessies vinden plaats in drie theaters verspreid over de beursvloer.

Meer informatie: www.overheid-en-ict.nl


Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions