Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


PvdA-Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Tel 070 - 318 2694/Fax 070 - 318 2800

Den Haag, 23 april 2010

Job Cohen in gesprek over onderwijs

Dinsdag 27 april vindt de tweede 'Tafel van Job' plaats in het Musis Sacrum te Arnhem. Dit keer gaat Job Cohen met vooraanstaande specialisten en professionals in gesprek over het onderwijs. Tijdens deze 'Tafel van Job' discussiëren deelnemers met uiteenlopende achtergronden met elkaar over de vraag: 'Welke kwaliteitsverbetering is nodig om alle talenten maximaal tot bloei te laten komen?'

Deelnemers aan de tafel zijn o.a. Tineke Drenthe, lid van de Onderwijsraad, lid van het College van Bestuur LMC Voortgezet Onderwijs te Rotterdam; Herman van der Werfhorst, hoogleraar Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, specialist op het gebied van o.a. de invloed van scholing op arbeidsmarktuitkomsten; Anja Vink, journalist en auteur 'Witte Zwanen, Zwarte Zwanen. De mythe van de zwarte school'; Henk Keesenberg, landelijk coördinator Passend Onderwijs; Hans van Dael, onderwijskwaliteitsprogramma gemeente Amsterdam, oud-onderwijsinspecteur en Wim van der Merwe, docent metaalbewerking aan het Reggesteyn College te Rijssen.

Deze 'Tafel van Job' is de tweede in een serie van vier. Op 8 mei gaat Cohen in Almere in gesprek over veiligheid. De reeks wordt met het thema zorg afgesloten op 14 mei in Tilburg.