Ingezonden persbericht


OBA Live dinsdag 27 april
van 19.00-21.00 uur radio 5

hoofdgast

Hoofdgast Froukje Santing werkte onder andere achttien jaar als correspondent vanuit Turkije. Eenmaal terug in Nederland begon zij de Master 'Islam in de Moderne Samenleving'. Santing stelt dat voor steeds meer moslims en met name die van de tweede generatie, niet alleen Allah het morele anker is. Maar waaraan ontlenen zij dan nog meer hun waarden, identiteit en zelfvertrouwen? Voor haar onderzoek naar deze vraag begon ze onlangs het weblog Niet alleen Allah. Met Froukje Santing alvast een voorproefje van de verschillende identiteiten die de tweede generatie moslims tot haar beschikking heeft.

Islamitische canon

In De islamitische canon vertelt journalist Abdelghafour el Bacha welk boek volgens hem thuishoort in de islamitische canon, en iedereen eigenlijk gelezen zou moeten hebben.

Weg van Iran

De hoogzwangere Mashid ervaart hoe haar leven in haar geliefde thuisland Iran ontwaart in een ware nachtmerrie. Na verwoede vluchtpogingen weet ze België te bereiken, maar zelfs jaren later voelt ze zich niet vrij. Schrijfster Gretel Van den Broek tekent in Weg van Iran het onthutsende verhaal op van Mashid. Beide zijn te gast.

Troostmeisjes

Ook hebben we te gast fotograaf Jan Banning en journaliste Hilde Janssen. Zij reisden twee jaar door Indonesië op zoek naar vrouwen die hun geschiedenis uit de doeken wilden doen, de zogenoemde 'troostmeisjes'. Kunsthal Rotterdam presenteert de indrukwekkende portretserie van deze hoogbejaarde Indonesische vrouwen.

Kwestie van de week

In De Kwestie van de Week behandelt Midden-Oosten deskundige Robert Soeterik een van de prangende actuele kwesties van de Islamitische wereld.

Live muziek

Natuurlijk ook deze week weer live muziek om ons op te zwepen, dit keer van de in Praag geboren Dzuana. Deze artieste, wiens wortels deels in de Koerdische bergen liggen, behoort naar eigen zeggen niet tot een stijl. Ze laat zich inspireren door alle stijlen en muzieksoorten van de muzikanten die wekelijks op haar open podium komen spelen. Momenteel werkt Dzuana aan haar eerste solo album.

OBA Live:
Elke werkdag van 19.00-21.00 uur (afwisselend verzorgd door LLink, NIO, IKON en HUMAN).

Actuele inhoud: zie website.
Ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24.

Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.