Gemeente De Wolden


Persbericht





Zuidwolde, 27 april 2010




Tentoonstelling kunstcollectie gemeente De Wolden

Gedurende de maanden april, mei en juni is in het gemeentehuis in Zuidwolde een tentoonstelling te zien van eigen kunstbezit van de gemeente De Wolden.
Veel van deze werken werden gemaakt onder de BKR, de toenmalige Beeldende Kunstenaars Regeling. Tijdens de gemeentelijke herindeling zijn deze werken uit de voormalige gemeenten de Wijk, Zuidwolde, Ruinen en Ruinerwold samengevoegd tot de huidige collectie.

De gang tussen de publiekshal en de raadszaal is omgetoverd in een Rudi Seidelstraat. Van hem bezit de gemeente relatief de meeste werken. Maar ook de andere kunstwerken, waaronder die van de maker van de prachtige boom in de hal, Harm Echten, zijn zeer de moeite waard.

Medewerkers hebben in samenwerking met Tom Dorbeck uit Berghuizen de collectie voor de tentoonstelling samengesteld. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan het documenteren van de gemeentelijke kunstcollectie.

De BKR is een inkomensregeling voor kunstenaars waarbij zij als contraprestatie werken maakten voor de gemeente.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens openingstijden van het gemeentehuis, 8.30 - 16.30 uur (vrijdag tot 13.30 uur).