Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amersfoort, 27 april 2010

Schoolherinneringen voor kinderen in Afrika

Richard Kemper (van Veldhuis & Kemper) was smoorverliefd op zijn juf Francine. Xander de Buisonjé daarentegen was zo ondeugend dat er speciaal voor hem een tafeltje op de gang gereserveerd stond. Een enorme klets die daarmee haar meester tot waanzin dreef, herinnert presentatrice Mirella van Markus zich. En actrice/presentatrice Tanja Jess ging heel graag naar school en had een moeder die razend populair was bij de andere kinderen. Deze én andere leuke, ontroerende en mooie schoolherinneringen van bekende en onbekende Nederlanders zijn te lezen op de actiesite www.heelnederlanddeeltuit.nl van Edukans.

De schoolherinneringen zijn onderdeel van de campagne Heel Nederland Deelt Uit. Op de actiesite kunnen particulieren en bedrijven schoolspullen bestellen die vervolgens in Afrika gekocht en uitgedeeld worden. Edukans wil hiermee kinderen in Afrika naar school helpen en ze ook het recht op schoolherinneringen geven.

Na het kopen van schoolspullen in de webshop kunnen deelnemers hun eigen ultieme schoolherinnering achterlaten op een persoonlijke pagina op de site. Bezoekers van de website kunnen stemmen op hun favoriete herinnering. Deelnemers maken zo kans op bijzondere prijzen als een Meet & Greet met Nick & Simon tijdens VoTown op 16 mei of op een ballonvlucht voor twee personen. Ambassadeurs Nick & Simon gaven eerder deze maand het startsein voor de actie door hun ultieme schoolherinnering opnieuw te beleven: zij zongen nogmaals hun allereerste nummer op de middelbare school waar hun zangcarrière begon.

Ga naar www.heelderlanddeeltuit.nl, bekijk alle bijzondere schoolherinneringen en doe ook mee!

Edukans
Heel Nederland Deelt Uit is een campagne van Edukans. Edukans helpt kansarme kinderen in ontwikkelingslanden naar school. Door armoede, aids, een handicap, oorlog of discriminatie gaan wereldwijd 75 miljoen kinderen niet naar school. Samen met partnerorganisaties werkt Edukans aan goed onderwijs. Edukans steunt 164 onderwijsprojecten in India, Kenia, Ethiopië, Oeganda, Peru en Malawi.

Noot voor de redactie (