Ingezonden persbericht


YONDER PERSBERICHT

Actuera en Yonder ontsluiten pensioengegevens voor burgers

altijd centraal inzicht in alle opgebouwde pensioentegoeden via internet

Utrecht, 27 april 2010 - IT-leverancier Yonder en Actuera sluiten een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking omvat een nearshoring-constructie waarbij Yonder Actuera helpt bij de ontwikkeling van Register Connect. Met deze applicatie is ieder pensioenadministratiesysteem van pensioenfonds, uitvoerder of verzekeraar probleemloos aan te sluiten op het Nationaal pensioen Register (NPR). Burgers krijgen hierdoor online een centraal overzicht van hun opgebouwde pensioen bij alle werkgevers.

Het Nationaal Pensioenregister biedt de burger via internet inzicht in de opbouw van zijn pensioen. De applicatie laat niet alleen het pensioen van de overheid (AOW) zien, maar geeft ook een compleet beeld van de pensioenopbouw bij alle verschillende pensioenuitvoerders waar de burger pensioen opbouwt of heeft opgebouwd. Het Nationaal Pensioenregister is gebaseerd op een index die per burgerservicenummer bijhoudt bij welke pensioenuitvoerder een burger pensioen opbouwt.

Actuera levert onder andere het veel gebruikte pensioenadministratiesysteem Maia. Nu ontwikkelt het bedrijf een applicatie voor het ontkoppelen van pensioengegevens richting NPR. Vanuit de samenwerking draagt Yonder bij aan de kwaliteit en flexibiliteit van de softwareoplossingen van Actuera.

Michel Henskens, directeur van Actuera Holding B.V.: "Actuera is gespecialiseerd in complete software-oplossingen voor verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en pensioenuitvoerders. Ons motto is: 'The art of programming... enabling your pension business'. Wij stellen de business van onze klanten centraal, terwijl onze Maia-applicaties het cruciale verschil maken. We kunnen op alle niveaus uitstekend schakelen met Yonder. De diepgaande kennis van deze partner op het gebied van Microsoft .NET, Web-enabling, Integration Architecture en Progress Software biedt Actuera flexibiliteit en kwaliteit in de ontwikkelketen." John Root, Sales Director van Yonder: "Het is straks voor iedere Nederlander mogelijk om via het internet, 24 uur per dag, zeven dagen in de week, direct te achterhalen of het opgebouwde pensioen voorziet in een zorgeloze oude dag. Met de vergrijzing, de AOW-perikelen en de vele pensioengaten in gedachten voorziet het Nationaal Pensioenregister in een grote behoefte aan meer helderheid over de financiële toekomst. Het register wordt een fundamentele informatiebron voor alle Nederlanders. Wij zijn er trots op dat wij Actuera kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van deze belangrijke applicatie." Vanaf 1 januari 2011 is aansluiting op het Nationaal Pensioenregister (NPR) voor alle pensioenuitvoerders in Nederland verplicht. Actuera verwacht de module ruim voor deze datum beschikbaar te hebben voor de klanten van Actuera. Over Actuera
Actuera is een kennisintensieve organisatie die is gespecialiseerd in complete softwareoplossingen voor verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en pensioenuitvoerders. Actuera adviseert, ontwikkelt, implementeert en ondersteunt het veranderingsproces vanuit sterke betrokkenheid met zijn opdracht-gevers. De organisatie beschikt over diepgaande kennis van verzekeren, pensioenen en ICT. Zo biedt de door Actuera ontwikkelde Maia-architectuur toekomstvaste oplossingen tegen aanvaardbare kosten. Deze informatiesystemen zijn rijk aan functionaliteit en ondersteunen alle voorkomende pensioenregelingen en aanverwante verzekeringsproducten. Actuera heeft zich sinds de oprichting in 1984 ontwikkeld tot marktleider. Het bedrijf heeft circa zestig medewerkers. Voor meer informatie: www.actuera.nl Over Yonder
Yonder is een Europese IT Solutions provider met 200 specialisten en vestigingen in Roemenië en Nederland. Sinds 1993 levert Yonder een drietal innovatieve IT-oplossingen: Applicatie Transformatie, Applicatie Management en de Software Factory. De oplossingen van Yonder dragen bij aan de kwaliteit en flexibiliteit van de softwareoplossingen die onze klanten leveren. Yonder is onderdeel van Total Specific Solutions, een ICT-onderneming die specifieke oplossingen aanbiedt aan top 500-bedrijven, centrale en decentrale (semi-)overheidsinstellingen met een focus op software, businessconsultancy en dienstverlening. Voor meer informatie: www.tss-yonder.com.




Ingezonden persbericht