Gemeente Apeldoorn

Agenda
collegeleden

Een overzicht van activiteiten t/m zondag 16 mei 2010 3 pagina's

Dinsdag 27 april

15.00 uur
Wethouder R.T. Metz opent de Actieve Ontmoetingsplek de Velden.
Plaats: grasveld Holtrichtersveld/Schoutenveld in Apeldoorn.

Woensdag 28 april

15.30 uur
Wethouder J.C.G. Wegman opent de Fietsenwerkplaats en showroom 's Heeren Loo. Opzet van het project is het bieden van volwaardige leer- en werkplekken gericht op jongeren en deelnemers vanuit diverse zorginstellingen. Deelnemende partijen zijn 's Heeren Loo, ROC, Foenix, Stimulans en de gemeente Apeldoorn. Plaats: Molenmakershoek 13D in Apeldoorn.

16.30 uur
Wethouder J.C.G. Wegman verricht de prijsuitreiking van het 75e schoolvoetbaltoernooi. Het voetbaltoernooi is het oudste schoolsporttoernooi van Apeldoorn. De prijsuitreiking vindt aansluitend plaats aan de finalewedstrijden. Plaats: Kantine C.S.V. Apeldoorn, Sportpark Orderbos in Apeldoorn.

17.00 uur
Wethouder F.A. Spoelstra opent de nieuwe locatie van Blanken Controls. Blanken Controls is leverancier en serviceverlener van meet-, regel- en registratie-instrumenten. Plaats: Banken Controls B.V., Imbosweg 30 (De Hunekamp) in Loenen.

Donderdag 29 april

09.00 en
11.30 uur
Jaarlijkse uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen aan inwoners van Apeldoorn door burgemeester mr. G.J. de Graaf. Plaats: Balzaal Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn.

13.10 uur
Wethouder P. Blokhuis opent natuurlijk schoolplein 't Schrijvertje. De school heeft bij renovatie van het plein op eigen initiatief gekozen voor het natuurlijk spelen. Naast de gemeente zijn de kinderen van de school ook betrokken bij het proces. Plaats: 't Schrijvertje, Gentiaanstraat 594 in Apeldoorn.

16.15 uur
Hare Majesteit de Koningin onthult samen met burgemeester mr. G.J. de Graaf het herinneringsmonument Koninginnedag 2009. Het monument is ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het drama op Koninginnedag 2009 en ontworpen en gemaakt door Menno Jonker. Het monument is een artistieke vertaling van een doos met daarin ballonnen. De ballonnen staan, volgens de kunstenaar, symbool voor kwetsbaarheid, feest én rouw. Bij de onthulling zijn ook leden van Koninklijke Familie aanwezig. Plaats: kruispunt Jachtlaan - Loolaan in Apeldoorn.


- zie volgende pagina -

Vrijdag 30 april

09.00 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf opent het Koninginnefeest in Uddel.
Plaats: Dorpshuis Het Blanke Schot, Garderenseweg 33 in Uddel.

10.00 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf verricht de officiële opening van Koninginnedag 2010.
Plaats: bordes Raadhuis, Raadhuisplein in Apeldoorn.

16.30 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf reikt de prijzen uit aan de winnende amateur-deelnemers van het Straatspektakel. Plaats: Leienplein in Apeldoorn.

Dinsdag 4 mei

11.00 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf onthult het verzetsstrijdersmonument en loopt samen met genodigden in een stille tocht langs het monument. De namen die in het monument komen te staan zijn van verzetsstrijders, wiens verzetsdaden binnen Apeldoorn plaatsvonden en die hun verzet tegen de bezetter met de dood hebben moeten bekopen. Plaats: Verzetsstrijderspark in Apeldoorn.

14.00 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf is aanwezig bij de
Dodenherdenking op het Ereveld Loenen.
Plaats: Kapel Ereveld in Loenen.

18.30 uur
Loco-burgemeester R.T. Metz spreekt namens het
gemeentebestuur tijdens een korte herdenkingsbijeenkomst in de Hervormde Kerk te Beekbergen. Daarna volgt een stille tocht naar het Teixeira de Mattospark voor een kranslegging.
Plaats: Hervormde Kerk en Teixeira de Mattospark in Beekbergen.

18.45 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf is aanwezig bij de jaarlijkse herdenking. De herdenking bestaat uit een bijeenkomst in de Grote Kerk en een Stille Tocht van de Grote Kerk naar het monument in het Oranjepark, gevolgd door krans- en bloemlegging. Ontvangst in de Grote Kerk om 18.30 uur. Plaats: Grote Kerk en Oranjepark in Apeldoorn.

Woensdag 5 mei

10.30 uur
Loco-burgemeester R.T. Metz ontvangt de lopers van de bevrijdingsloop en spreekt bij het monument. Plaats: Teixeira de Mattospark in Beekbergen.

10.50 uur
Loco-burgemeester Wethouder R.T. Metz onthult een sierhekwerk in Beekbergen. Dit hekwerk, bekend onder de projectnaam Sierhekwerk rond de Julianaboom, is een initiatief van Bemico, stichting Veluwse Avondmarkt, ondernemers in de recreatieve en horecabranche en de dorpsraad, en vervangt het huidige monument. Plaats: Teixeira de Mattospark in Beekbergen.


- zie volgende pagina -

Donderdag 6 mei

14.00 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf is aanwezig bij de slotbijeenkomst van de Internationale Jongerenconferentie. Van 29 april tot en met 8 mei komen jongeren uit 11 landen praten over elkaars cultuur, vrede, veiligheid en herdenking tijdens de International Youth Conference. De jeugd herdenkt en kijkt terug op wat de laatste decennia is gebeurd. De ideeën en ervaringen over vrede, vrijheid en veiligheid die uitgewisseld worden tijdens diverse workshops en herdenkingen, zijn erg belangrijk voor de volgende generatie jongeren. Burgemeester C. Jackson van Burlington woont de bijeenkomst eveneens bij. Herdenken gaat over de aandacht van kennis van jong naar oud, van generatie op generatie. Plaats: Stadhuis, Marktplein 1 in Apeldoorn.

16.15 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf spreekt tijdens het ontvangst van de buitenlandse delegaties uit Burlington en Sutton. De deelnemers van de International Youth Conference zijn eveneens aanwezig. Plaats: Stadhuis, Marktplein 1 in Apeldoorn.

Vrijdag 7 mei

10.45 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf reikt nationale medailles uit aan oud Canadese verzetsstrijders, ook wel bekend als veteranen, die 65 jaar geleden hebben gevochten voor de vrijheid van Nederland. Plaats: Stadhuis, Marktplein1 in Apeldoorn.

Zondag 9 mei

14.30 uur
Burgemeester mr. G.J. de Graaf spreekt de veteranen toe tijdens het Canadese Liberation Festival. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet en Prof. Mr. P. van Vollenhoven zijn voornemens het programma voor de veteranen bij te wonen. Plaats: Omnisport Apeldoorn, De Voorwaarts 55 in Apeldoorn.

Zaterdag 15 mei

19.00 uur
Loco- burgemeester R.T. Metz reikt de prijs uit tijdens de Nederlands Kampioenschappen volleybal jeugd, de ASICS OPEN. Tijdens de finale strijden de 64 beste jeugdteams om het Nederlands Kampioenschap. Alle toekomstige volleybaltoppers presenteren zich op deze eindronde. Eveneens wordt de trofee voor de best presterende vereniging uitgereikt. Plaats: Omnisport Apeldoorn, De Voorwaarts 55 in Apeldoorn.




Gemeente Apeldoorn