Opsporingsbericht : Wie herkent verkrachter ?

27/04/2010 15:29

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt - op verzoek van de procureur des Konings van Antwerpen - om volgend opsporingsbericht te verspreiden :

De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar deze man, die vorige week een jonge vrouw heeft verkracht in Wilrijk.

De feiten gebeurden tijdens de nacht van dinsdag op woensdag, 20 op 21 april 2010.

Die nacht was er een feest in het Fort V in Edegem.

Het slachtoffer, een Nederlandse studente van 21, verliet het feest rond kwart voor 4 om met de fiets naar huis te rijden.

Ter hoogte van de campus Groenenborger in Wilrijk werd de jonge vrouw door een onbekende man tot stoppen gebracht. Hij sleurde haar in het struikgewas en onder bedreiging van een mes werd de vrouw gekneveld en werd haar mond met een groene tape afgeplakt. Vervolgens werd de vrouw verkracht.

(robotfoto)

De dader is een Nederlandstalige man van 30 à 40 jaar oud. Hij is ongeveer 1m75 en struis gebouwd. Hij heeft kort blond haar, grote mollige handen en dikke vingers.

Hij was volledig in het zwart gekleed en droeg een bril met een zwart rechthoekig montuur en dikke brilglazen.

De onderzoekers menen te mogen besluiten dat dader de buurt, tussen de 2 campussen van de Universiteit Antwerpen, goed kent.

Meent u de verdachte te herkennen, neem dan contact op met de politie.

Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119. Ook als deze man u ooit heeft benaderd of u door hem werd lastig gevallen, willen de speurders dat graag weten.

Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Dit opsporingsbericht staat op de website van de politie www.politie.be in de rubriek « te identificeren »

DGJ-DJO/OAR-TP

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel