Ingezonden persbericht


Carla Koen nieuwe hoogleraar TiasNimbas
Leerstoel helpt bij ontwikkeling van nieuwe bedrijfsactiviteiten

Dr. Carla Koen (1964) is benoemd tot hoogleraar Technology Management and Entrepreneurship aan TiasNimbas Business School. Daarnaast is zij als academisch directeur verantwoordelijk voor het European Institute for Business Innovation and Entrepreneurship (EIBIE). "Innovatieve bedrijven zijn continu bezig om nieuwe bedrijfsactiviteiten te ontwikkelen. Daarbij kijken ze ook welke bedrijfsprocessen en -modellen sneller en effectiever kunnen leiden tot nieuwe business. Wij zijn blij dat Carla Koen hier nu als hoogleraar een waardevolle bijdrage aan levert", aldus Ramon O'Callaghan, Dean van TiasNimbas.

Meer kennis nodig voor aantrekken nieuwe opdrachten "Veel Europese MBA-opleidingen stellen hun studenten in staat om succesvolle bestaande bedrijfsactiviteiten te verbeteren en uit te breiden. Het initiëren van nieuwe bedrijfsactiviteiten vraagt echter om hele andere kwaliteiten en kennis. Bij EIBIE, een center of excellence van TiasNimbas, houden wij ons voornamelijk bezig met hoogwaardig onderzoek en onderwijs dat is gericht op de behoefte aan ontwikkeling en groei van nieuwe bedrijfsactiviteiten. Dit doen wij in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven", aldus Koen.

Nevenfuncties
Carla Koen behaalde haar Master in International Political Economy en promoveerde binnen dit vakgebied aan de Universiteit van Warwick (UK). Naast haar academisch werk en bestuursfuncties heeft Koen vele nationale en internationale publicaties op haar naam staan. Ze is gespecialiseerd in innovatiemanagement, internationale organisaties en managementstructuren. Hierin adviseert ze verschillende internationale bedrijven en publieke organisaties. Koen adviseerde onder meer het Japanse Ministerie van Gezondheid, de Amerikaanse Pharmaceutische lobby in Japan (American Pharma), Janssen-Kyowa, het Duitse Ministerie van Technologie (BMBF), BASF, Bayer, Nippon Organon en Boehringer Ingelheim.

Over TiasNimbas Business School
TiasNimbas Business School is de business school van de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. Op verscheidene (inter-)nationale locaties en in verschillende formats biedt de business school zowel MBA, DBA, Masters (MA/MSc) en Executive Master programma's als korter durende executive programma's. TiasNimbas ontwikkelt tevens bedrijfsspecifieke programma's voor hoogaangeschreven nationale en internationale organisaties. Het motto van de business school, 'Never Stop Asking', staat voor het ideaal van continu vragen en bevraagd worden. TiasNimbas ziet ontdekken en leren als levenslange processen voor succesvolle individuen, bedrijven en organisaties. www.tiasnimbas.edu

----------


Ingezonden persbericht