Persbericht

LifeSize Video Center optimaliseert opname en distributie van HD-video Krachtige oplossing biedt groot publiek live en on-demand toegang tot videocontent

Dordrecht, 27 april 2010 - LifeSize, onderdeel van Logitech, introduceert LifeSize Video Center, een nieuw videosysteem dat altijd en overal zowel live als on-demand toegang tot HD-video mogelijk maakt. Tot op heden zagen bedrijven zich genoodzaakt dure en ingewikkelde oplossingen van matige kwaliteit te gebruiken als zij video's via het internet wilden delen met een groot publiek. Met LifeSize Video Center hebben bedrijven nu de mogelijkheid om direct video's, audio- en datacontent te streamen, op te nemen en te publiceren. Dit op een eenvoudige manier en tegen lage kosten. LifeSize Video Center wordt in de Benelux gedistribueerd door GO Telecom.

De LifeSize Video Center-oplossing is speciaal ontworpen om HD-video direct te verwerken als het gecreëerd is, met gebruik van de krachtige LifeSize 220 series HD-videocommunicatiesystemen. De architectuur is de eerste oplossing in de industrie die twintig gelijktijdige opnames in HD, 1000 simultane live-streams en tot 350 gelijktijdige on-demand streams biedt, allen in het krachtige 720p30 HD-videoformaat.

LifeSize Video Center biedt gebruikers, netwerkbeheerders, contentproducenten en kijkers dezelfde automatische en intelligente procesoperatie. Met een simpele recording-functie - met één druk op de knop, 'choose your view'-functionaliteit en een intuïtieve user interface, kunnen gebruikers direct HD-video vanuit een webgebaseerde portal afspelen.

Voor bedrijven betekent dit snelle en eenvoudige toegang tot videocontent van hoge kwaliteit. Dit maakt communicatie met medewerkers door de hele organisatie en over de hele wereld mogelijk. Het systeem kan dan ook als ideale oplossing worden ingezet voor trainingen en educatie van personeel, workshops, corporate toespraken en overige bedrijfsboodschappen, aangezien de content door een grote groep gebruikers tegelijkertijd bekeken kan worden.

LifeSize Video Center zal vanaf mei 2010 wereldwijd beschikbaar zijn tegen een adviesprijs van ¤ 24.999.