Ingezonden persbericht


Persbericht 27 april 2010

ASR Natuurpark stap dichter bij realisatie

86.265 meter nieuwe natuur

Utrecht, 27 april 2010 - ASR Vastgoed Ontwikkeling heeft in het kader van haar unieke initiatief 'Land voor Land' in 2009 de eerste 8,6 hectare nieuwe natuur bij elkaar gespaard, circa 13 voetbalvelden. De gebiedsontwikkelaar heeft in 2009 in totaal namelijk 86.265 vierkante meter vastgoed gerealiseerd: 38.395 m2 woningen, 27.500 m2 winkels en 20.370 m2 kantoren.

Land voor Land
Het 'Land voor Land' initiatief behelst dat voor elke vierkante meter winkels, woningen en kantoren die de gebiedsontwikkelaar realiseert, een vierkante meter nieuwe natuur wordt aangelegd. Een uniek initiatief waarmee ASR Vastgoed Ontwikkeling haar missie kracht bijzet: op duurzame wijze voorzien in ruimtebehoefte van mensen. Dit keer niet door de aanleg van duurzaam vastgoed maar door de aanleg van duurzame natuur. Het initiatief wordt gesteund door Natuurmonumenten en Dienst Landelijk Gebied (DLG), dat deel uitmaakt van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Natuurparel van 75 tot 100 hectare
ASR Vastgoed Ontwikkeling kiest ervoor om in één keer het bouwoppervlak voor de komende tien jaar te realiseren. Daardoor ontstaat een natuurparel waarvan iedereen in Nederland straks kan genieten. Het gebied zal namelijk ook voor publiek toegankelijk zijn. In totaal gaat het om zo'n 75 tot 100 hectare dat in een keer zal worden aangelegd. Foppe Kooistra, CEO van ASR Vastgoed Ontwikkeling: "Het blijkt niet mee te vallen om in de schaarse ruimte die Nederland heeft een geschikt gebied van deze omvang te vinden. Toch heb ik er goede hoop op dat we in de komende maanden bekend kunnen maken waar het natuurpark zal worden gerealiseerd. Daartoe zijn we met verschillende partijen in gesprek." ///

ASR Vastgoed Ontwikkeling
Met een ontwikkelingsportefeuille van ruim 3 miljard Euro en bijna 70 medewerkers behoort ASR Vastgoed Ontwikkeling tot één van de grootste woning-, winkel- en kantorenontwikkelaars in Nederland. Met een breed team van vastgoedspecialisten investeert ASR Vastgoed Ontwikkeling al meer dan 40 jaar in ruimtelijke oplossingen die bijdragen aan beter wonen, beter werken en beter leven. Steeds opnieuw zoeken we in nauwe samenwerking met gemeenten, ondernemers, eigenaren èn gebruikers naar het meest duurzame vastgoedconcept dat een bijdrage levert aan de omgeving.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht