Zeehondencreche Pieterburen

Zeehondencrèche klaar voor de zomer!

Ook in de meivakantie bent u weer van harte welkom in de Zeehondencrèche. U kunt dagelijks zien hoe de zeehonden die de afgelopen maanden ziek en verzwakt zijn binnengekomen liefdevol verzorgd worden. In de buitenbaden ziet u de herstelde dieren vrolijk zwemmen en genieten van een voorjaarszonnetje. Binnenkort kunnen ze weer worden vrijgelaten in de Waddenzee! Vanuit onze nieuwe horecatent kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van dit uitzicht. Komt u ook langs in de meivakantie? Wij hebben weer tal van leuke acties georganiseerd.

Heerlijk ontbijt met unieke streekproducten in de Zeehondencrèche De Zeehondencrèche zet in de meivakantie haar deuren open voor bezoekers met gezonde trek. Van 08:45 uur tot 10:00 uur is het mogelijk om een heerlijk ontbijt te nuttigen met unieke streekproducten uit de omgeving. Bijvoorbeeld kaas uit Broek, fruit uit Saaxumhuizen, eieren van de boer en vers gebakken croissants. Na het ontbijt kunt u onze prachtige informatiefilm van de Zeehondencrèche bekijken en krijgt u een groepsrondleiding door het bezoekerscentrum aangeboden. Kosten van dit ontbijt zijn EUR 13,50 per persoon, inclusief entree, rondleiding en film. Voor kinderen tot 3 jaar is het ontbijt gratis en tot 10 jaar betaalt u EUR 10,- per persoon. Wel is het in verband met drukte gewenst te reserveren. Dit kunt u doen via het nummer 06-10307347 of mailen naar info@taarteriededis.nl. Het ontbijt wordt aangeboden vanaf 30 april t/m 9 mei.

Zeehond zonder naam
De Zeehondencrèche heeft het de afgelopen maanden erg druk gehad met vele, zieke zeehonden. Gelukkig zijn de meeste nu alweer een stuk beter en kunnen zij straks weer worden vrijgelaten. Maar er is een probleem: er zijn een paar zeehondjes die hebben nog geen naam! Weet jij een leuke naam voor een zeehond? Dan heeft hij straks op zijn vrijlaatkist ook een mooi naambordje! Je kunt in het bezoekerscentrum voor 1 euro een bonnetje kopen. Hierop kun je jouw zeehondennaam invullen en jouw adresgegevens. Aan het eind van de vakantie kiezen we de mooiste naam. Als je gewonnen hebt, krijg je een certificaat en een foto van jouw zeehond. En natuurlijk krijg je een mooie foto van zijn vrijlating! In het paasweekend zijn er ook heel veel mooie namen bedacht. De winnaar is Maarten met de naam Zeebert. Binnenkort kan Zeebert weer terug naar de zee met deze mooie naam op zijn vrijlaatkist. Wil jij ook dat een zeehond `jouw' naam krijgt? Kom dan in de meivakantie langs en doe mee!

Word donateur in mei en krijg er een zeehondje bij! Dankzij onze donateurs kunnen wij elk jaar honderden zeehonden redden en weer terug brengen naar de natuurlijke leefomgeving. De Zeehondencrèche is daarom ook altijd op zoek naar nieuwe donateurs. Wist u dat als u voor minimaal EUR 25,- op jaarbasis donateur wordt, u de Zeehondencrèche gratis met uw gezin kan bezoeken? En in de meivakantie krijgt u er ook nog eens een mooi pluche zeehondje bij cadeau. Meldt bij de ingang dat u donateur wilt worden. Vul het machtigingsvisje in en u heeft direct gratis entree met uw gezin tot de Zeehondencrèche.Verder hebben we voor de kinderen een speciale speurtocht door het Bezoekerscentrum en een knutseltafel. De Zeehondencrèche, een goed doel om te bezoeken. U komt toch ook?

27-04-2010 Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart

sms ZEEHOND aan naar 5757!