Onbekende veteraan bij RTV Katwijk's Kippenvel Live


Singer-songwriter Eugene Ruffolo live op de radio

KATWIJK AAN ZEE, 20100424 -- Min of meer aan het eind van het derde seizoen ontvangen technici Gerhard Kraaijenoord en Aart Rietveld en samensteller/presentator Ruud Heijjer in RTV Katwijk's rootsradioshow `Kippenvel' op 27 april een opmerkelijk duo: de Amerikaanse singer-songwriter Eugene Ruffolo samen met achtergrondzangeres Margaret Fiellin.

De in Nederland nog vrijwel geheel onbekende New Yorker Eugene Ruffolo heeft inmiddels vijf cd's op zijn naam.

Aanvankelijk zong hij in commercials, televisieshows, op filmscores en plaatopnamen van artiesten als Garth Brooks, Tony Bennet, Run DMC en Spyro Gyra. Hij trad op in de David Letterman Show en in Saturday Night Live en leverde bijdragen aan talrijke Hollywood soundtracks.

Het verlangen zijn eigen muziek te spelen won het echter en na drie solo-cd's en een alternatieve kerstplaat kwam onlangs de live-dubbelaar Songs And Stories Live uit. Die werd opgenomen met een Amerikaanse bewonderaar die behalve fulltime advocaat ook singer-songwriter is: Doc Schneider.

Ruffolo heeft onder meer James Taylor als idool en heeft muzikale vrienden als collega-New Yorker Marc Cohn. Dat geeft aan in welke richting zijn intieme songs zich bewegen: op het kruispunt van singer-songwriter en folk, met persoonlijke teksten over leven en liefde.

Naast in nummers met schijnbaar moeiteloos vloeiende melodieën grossiert hij ook in sterke anekdotes over het ontstaan van zijn songs en licht-absurde verhalen, b.v. over hoe Paul McCartney aan hem verscheen in een droom.

Hoewel Songs And Stories Live Heijjers eerste kennismaking was met Ruffolo, aarzelde hij niet toen Ruffolo mailde graag live te komen spelen bij RTV Katwijk. De songs op die live-cd maken amelijk meer dan nieuwsgierig naar eerdere cd's.

Na een serie concerten in Duitsland doet hij vanaf 21 april optredens in Nederland, zowel live als bij diverse radiozenders, voor hij verder reist om Italië te spelen.
Op dinsdag 27 april is Ruffolo bij Kippenvel Live de centrale gast met een mix van live gespeelde nummers en eigen favorieten.

Stem dan dus van 21:00 tot 23:00 uur af op kabel 88,1 MHz, op FM 106, 8 MHz en elders op www.rtvkatwijk.nl voor alweer een bijzondere aflevering van "Kippenvel': live-muziek, verhalen en favoriete songs van Eugene Ruffolo.

kippenvel.net





Ingezonden persbericht