Nederland wordt wereldkampioen voetbal in Zuid-Afrika


BEVERWIJK, 20100427 -- Althans dat voorspelt 38% van de deelnemers aan de WK poules op WK.nl. Spanje volgt met een percentage van 21%. Brazilië maakt ook kans op de titel. 14% van de deelnemers voorspelt winst voor dit Zuid-Amerikaanse land.

Opvallend is ook de lage score voor Duitsland en Italië. Slechts 3% verwacht dat Duitsland of Italië wereldkampioen voetbal zal worden. Vrouwen zijn positiever over de prestaties van Oranje dan mannen. Van de vrouwelijke deelnemers aan de WK poules voorspelt 45% dat Nederland wereldkampioen zal worden. Onder de mannen ligt dit percentage op 37%. Slechts 1 deelnemer verwacht dat gastland Zuid-Afrika winst zal behalen in eigen land.

Opvallend positief
Als je de meningen op straat peilt van de gemiddelde Nederlander dan is die sceptisch over de prestaties van Nederland op het WK voetbal 2010. Van die scepsis is echter weinig te merken op het moment dat ze een WK poule invullen. Dan blijken veel mensen dus wel degelijk positief te zijn over de aanstaande prestaties van het Nederlands elftal. Uiteraard spelen hierin zaken mee als het Oranjegevoel en de wens voor goede prestaties van het Nederlands elftal op het WK voetbal in Zuid-Afrika.

De achtergrond
Deze cijfers zijn samengesteld uit de voorspellingen van de ruim 1.000 volledig ingevoerde WK poules op WK.nl. De cijfers zijn in te zien en te volgen op WK.nl op de volgende pagina: www.wk.nl/voorspelde_winnaars.php


Prestaties Nederlands elftal in het verleden
Het Nederlands elftal deed in het verleden 15 keer mee aan een eindtoernooi van het WK voetbal. 7 keer kwalificeerde Nederland zich niet voor het WK eindtoernooi. 2 keer kwam Nederland niet verder dan de 1e ronde. 2 keer behaalde Oranje een plek in de laatste 16. 1 keer (in 1998) werd Nederland 4de en 1 keer (in 1994) behaalde het Nederlands elftal de kwartfinale. 2 keer stonden ze in de finale. In 1974 verloor het Nederlands elftal tegen West-Duitsland met 1-2 en in 1978 verloor het tegen Argentinië met 1-3. Nederland staat al enige tijd op de nummer 3 van de FIFA World Ranking List. Alleen Spanje en Brazilië gaan Nederland voor in deze ranglijst van beste voetballanden ter wereld.

Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De cijfers zijn goed, de oordelen van veel specialisten zijn positief en de voorspellingen van veel mensen op WK.nl zijn positief voor Nederland. We zullen Nederland op de voet volgen tijdens het WK 2010.

Uniek
De WK poules op WK.nl zijn uniek omdat hierin rekening gehouden wordt met alle FIFA regels voor het WK 2010. Je kunt daardoor dus je voorspellingen invoeren waarbij het systeem voor de deelnemer uitrekent welke landen er doorgaan naar de wedstrijden na de groepsronde. Hierbij wordt voor iedere groep een uitleg getoond op basis van welke FIFA-regel de winnaar c.q. tweede uit iedere groep is bepaald. Zodoende ontstaan voor iedere deelnemer een logisch ingevuld tournooi en een overzichterlijk feedback van de ingevoerde voorspellingen. De WK poules op WK.nl zijn voor iedereen volkomen gratis om aan te maken of om aan deel te nemen. Naast WK poules kun je op WK.nl ook terecht voor leuke WK relatiegeschenken, oranjeartikelen, de uitslagen van de wedstrijden en natuurlijk al het WK nieuws.