Alibaba.com introduceert AliExpress om industrieleidende veiligheid, keuze, flexibiliteit, gemak en winstgevendheid te bieden aan kleine groothandelaars en detailhandelaars

Alibaba.com investeert US$100 miljoen in AliExpress;

Escrowservice biedt veilige transacties voor kopers en verkopers

HONGKONG--(BUSINESS WIRE)-- 20100427 --

Alibaba.com Limited (HKSE:1688) (1688.HK), ‘s werelds belangrijkste e-commercebedrijf voor het kleinbedrijf, heeft vandaag officieel AliExpress (www.aliexpress.com) geïntroduceerd, een e-commerceplatform dat orders van kleinere hoeveelheden, directe online transacties en een escrowservice ter bescherming van kopers en verkopers biedt.

Alibaba.com heeft AliExpress geïntroduceerd als een aanvullend hulpmiddel voor haar klantenportefeuille in het kleinbedrijf. Terwijl Alibaba.com zich richt op orders van grotere hoeveelheden, waaronder de productie van prototypes en oplossingen op maat, richt AliExpress zich direct op de behoeften van bedrijven die kleinere hoeveelheden beschikbaar moeten hebben voor onmiddellijke verzending. Alibaba.com investeert meer dan US$100 miljoen in de ontwikkeling van AliExpress om ervoor te zorgen dat het de functies en diensten levert die kleine bedrijven zullen helpen slagen.

“AliExpress is ontworpen om zelfs de kleinste bedrijven te helpen beter te concurreren, omdat ze klanten uniekere producten kunnen bieden tegen betere prijzen door de voordelen van de wereldwijde handel”, aldus David Wei, CEO van Alibaba.com. “Zoals we al eerder hebben gezegd: wij zijn van mening dat kleine bedrijven de belangrijkste drijfveren zijn van economische groei en stabiliteit, maar ook van toenemende werkgelegenheid. AliExpress is een van de vele producten die staan gepland om kleine bedrijven te helpen groeien en banen te creëren in hun gemeenschappen over de hele wereld.”

Een voor de klanten belangrijk onderdeel van AliExpress is de escrowservice. Betaling via escrow beschermt alle gebruikers die online zaken doen via AliExpress door de betaling van de koper op een aparte rekening te zetten en de leverancier te waarschuwen wanneer de betaling is overgemaakt, zodat deze de goederen veilig kan verzenden. Zodra de koper de goederen heeft ontvangen, wordt de betaling overgemaakt naar de leverancier. Hierdoor kan de leverancier zijn waardevolle goederen vol vertrouwen verzenden en kan de koper zijn order plaatsten in de wetenschap dat zijn betaling is beschermd tot de goederen zijn ontvangen.

“AliExpress biedt een betrouwbaar betalingssysteem dat transacties eenvoudig maakt”, aldus Anthony Daniel, eigenaar van Factory Direct Technology in het Amerikaanse Wilmington, North Carolina. “Bovendien zijn er voortdurend geweldige aanbiedingen beschikbaar op de site en dit heeft Factory Direct Technology geholpen om snel succes te boeken.”

Veel van de leveranciers die verkopen via AliExpress zijn sinds jaar en dag al lid van Alibaba.com en werken al jaren samen met overzeese kopers via de site. De oorspronkelijke klantenportefeuille bevat leveranciers uit China, maar uiteindelijk zal het platform ook beschikbaar zijn voor internationale leveranciers. Met producten als AliExpress hebben we de toeleveringsketen verkort en efficiënter gemaakt, zodat zowel de leveranciers als de kopers hun winstgevendheid kunnen verbeteren. Dit efficiënte systeem garandeert daarnaast dat kopers over een sterk leveranciersbestand beschikken waaruit ze kunnen kiezen, en dat ze hun bedrijf beter kunnen besturen en laten groeien door geld te besparen op producten en op maat gemaakte promotiematerialen en voorraden om te helpen bij het aantrekken en behouden van klanten.

Om de feestelijke introductie van de site verder te vieren, biedt Alibaba.com de gehele volgende maand een aantal speciale aanbiedingen voor klanten met AliExpress. De eerste aanbieding, die vandaag van start gaat, is GaGa Deals, dat in een beperkt tijdsbestek enorme kortingen op geselecteerde producten biedt. Overige aanbiedingen worden op de site aangekondigd en leden van Alibaba.com worden via e-mail op de hoogte gebracht. Kijk voor meer informatie op: www.aliexpress.com.

Alibaba.com heeft in september 2009 een bètatest van AliExpress uitgevoerd. Momenteel zijn er meer dan drie miljoen geregistreerde producten uit meer dan 40 categorieën consumentenproducten.

Over Alibaba.com

Alibaba.com (HKSE:1688) (HK.1688) is de wereldwijde leider op het gebied van e-commerce voor het kleinbedrijf en het vlaggenschip van de Alibaba Group. Alibaba.com, dat is opgericht in 1999, maakt het voor miljoenen kopers en leveranciers over de hele wereld gemakkelijk om online zaken te doen via drie marktplaatsen: een wereldwijde marktplaats (www.alibaba.com) voor importeurs en exporteurs, een Chinese marktplaats (www.1688.com) voor binnenlandse handel in China en, via een verenigd bedrijf, een Japanse marktplaats (www.alibaba.co.jp) die handel naar en uit Japan mogelijk maakt. Gezamenlijk vormen de marktplaatsen een gemeenschap van meer dan 47 miljoen geregistreerde gebruikers uit meer dan 240 landen en regio’s. Alibaba.com biedt tevens bedrijfsmanagementsoftware en Internet infrastructuurdiensten gericht op kleine bedrijven in China en, middels Ali-Institute, op het kweken van e-commercetalent voor Chinese kleinbedrijven. Het in Hangzhou, China, opgerichte Alibaba.com heeft kantoren in meer dan 60 steden in Groot-China, Japan, Korea, Europa en de Verenigde Staten.

Kijk op www.thenewsmarket.com/alibaba voor foto’s en video’s ter ondersteuning van dit persbericht. Neem als u een nieuwe gebruiker bent even de tijd om u te registreren. Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar journalisthelp@thenewsmarket.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Alibaba.com
Linda Kozlowski, +852 2215 5210

lkozlowski@hk.alibaba-inc.com

Ticker_symbol SEHK:1688