Quintiles stelt Tony van Bijleveld aan om leiding te geven aan de uitbreiding van Commercial Solutions in Centraal- en Oost-Europa en de Russische Federatie

Oudgediende in de biofarmaceutische industrie brengt uitvoerige kennis over de regionale markt en vercommercialisering mee

RESEARCH TRIANGLE PARK, North Carolina (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100427 --

Quintiles heeft vandaag bekendgemaakt dat het Tony van Bijleveld heeft benoemd tot vicepresident van Business Development and Operations voor Global Commercial Solutions in Centraal- en Oost-Europa en de Russische Federatie. In deze functie zal Van Bijleveld de inspanningen voor het uitbreiden van de commerciële aanwezigheid van Quintiles in deze strategische belangrijke regio’s aansturen.

Quintiles was een van de eerste bedrijven die klinische onderzoeksoplossingen aanbood in vele van deze landen – door in eerste instantie in1996 een vestiging te openen in Oostenrijk – en blijft die leidende rol behouden middels geïntegreerde vercommercialiseringsaanbiedingen. De aanstelling van Van Bijleveld bouwt voort op de toewijding van Quintiles aan het bedienen van klanten over de hele wereld door middel van haar kernexpertise op het gebied van contract sales en andere strategische diensten, zoals merk- en productoplossingen en patiëntgerichte diensten, ondersteund door de volledig geïntegreerde biofarmaceutische activiteiten van Quintiles, waaronder klinische oplossingen en advies- en kapitaaloplossingen.

“Quintiles is toegewijd aan het samenwerken met klanten over de hele wereld om hen te helpen de risico’s te beheren, de productiviteit te verhogen, complexiteit te overwinnen en waarde te demonstreren”, aldus Richard Pilnik, President van Global Commercial Solutions. “We zien een enorme mogelijkheid in deze markten en hebben belangrijke talenten binnengehaald om de groei van ons bedrijf te versnellen. Tony is een geweldige aanvulling voor onze Commercial-groep. Zijn ruime commerciële ervaring, zijn vermogen om omzetgroei te stimuleren en zijn diepgaande kennis van de markten in Centraal- en Oost-Europa en de Russische Federatie zullen ons helpen de problemen waar onze klanten voor staan het hoofd te bieden.”

Van Bijleveld, sinds 1982 werkzaam in de biofarmaceutische industrie, was hiervoor in de Russische Federatie algemeen directeur en vicepresident van Schering Plough. Hij was daar verantwoordelijk voor aanzienlijke groei van de commerciële activiteiten in de markt. Voor hij bij Schering Plough kwam, bekleedde hij verschillende leidinggevende posities bij Organon, waaronder: algemeen directeur, Organon Nederland; vicepresident, Latijns-Amerika, Midden-Oosten en Afrika; sales- en marketingdirecteur Latijns-America, algemeen directeur Andina, en andere leidinggevende functies over de hele wereld.

“Het is een spannende tijd om bij Quintiles te komen, nu de groep Commercial zijn aanwezigheid strategisch vergroot op een dusdanige wijze dat het gehele bedrijf, de klanten en de patiënten ervan profiteren”, aldus Van Bijleveld. “Onze inspanningen zijn erop gericht een grotere bondgenoot te worden voor klanten gedurende de gehele levensduur van producten – van het klinisch onderzoek tot de vercommercialisering.”

Met 10.000 werknemers in 30 landen biedt de groep Commercial innovatieve, op maat gemaakte commerciële oplossingen aan partners in de biofarmaceutische industrie door gebruik te maken van de volledige reeks diensten van Quintiles op het gebied van verkoop, marketing, advies en kapitaal, en klinische diensten.

Over Quintiles

Quintiles is het enige volledig geïntegreerde biofarmaceutische dienstenbedrijf dat over de hele wereld klinische en commerciële oplossingen en advies- en kapitaaloplossingen biedt. Het netwerk van Quintiles, bestaande uit meer dan 20.000 betrokken professionals in 60 landen, werkt met een niet aflatende inzet voor patiënten, veiligheid en ethiek. Quintiles helpt biofarmaceutische bedrijven om risico’s te vermijden en kansen te grijpen in een omgeving waar verandering een constant factor is. Kijk voor meer informatie op: www.quintiles.com.

Foto’s/Multimediagalerij beschikbaar op: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6263811〈=da

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Quintiles
Lee Kennedy, Media Relations, +1-919-998-1388
lee.kennedy@quintiles.com
of
Greg Connors, Investor Relations, +1-919-998-2000

invest@quintiles.com