Ingezonden persbericht


16 maart 2010

Haags Historisch Museum

Topstukkendag in het Haags Historisch Museum

Op zaterdag 27 april 2010 organiseert het Haags Historisch Museum tussen 13 en 16 uur een Topstukkendag. Hagenaars zijn die middag welkom om hun eigen specifieke Haagse voorwerp naar het museum mee te nemen, het op de foto te laten zetten en het bijbehorende verhaal te vertellen. Een team van museummedewerkers en een fotograaf staan die middag klaar. Entree is gratis.

Bezoekers wordt gevraagd een voorwerp mee te nemen dat het beste hun beeld of verhaal van Den Haag weergeeft, of ze er nu wonen, werken of recreëren.

De Topstukkendag is onderdeel van het project MijnDenHaag* waarin het museum de afgelopen twee jaar op zoek ging naar Hagenaars en hun eigen Haagse voorwerpen. Bijna 600 Hagenaars hebben inmiddels hun voorwerp aan het museum laten zien waardoor een rijk en gevarieerd beeld is ontstaan van de alledaagse geschiedenis van Den Haag. Naast een presentatie van de foto's en verhalen in het museum en op de website www.mijndenhaag.org, selecteert het museum ook particuliere voorwerpen om ze in thematentoonstellingen in combinatie met de vaste collectie te tonen. De eerste thematentoonstelling MijnDenHaagWerkt*, een tentoonstelling over ambacht en industrie in de Hofstad opent op 15 april zijn deuren.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie/beeldmateriaal: Hans Gramberg, Communicatie & Marketing, gramberg@haagshistorischmuseum.nl of tel. 070 312 30 65 / M. 06 127 65 373.


---- --