Gemeente Hoorn

Drie partijen verzorgen leerlingenvervoer West-Friesland

Vanaf 1 augustus 2010 verzorgen Connexxion Taxi Services, De Vier Gewesten en Taxi Centrale Schoorl het vervoer van leerlingen uit West-Friesland die naar bijzonder- of speciaal (basis)onderwijs gaan. Op dinsdag 27 april heeft wethouder Peter Westenberg namens de negen West-Friese gemeenten een contract ondertekend met de nieuwe vervoerders.

Het contract met de huidige vervoerder, Connexxion Taxi Services, loopt af op 1 augustus 2010. Daarom is er een nieuwe aanbesteding geweest voor het leerlingenvervoer in West-Friesland. Het contract met de nieuwe partijen gaat op 1 augustus 2010 in en loopt tot en met 1 augustus 2014. Daarna kan het nog twee keer met één jaar verlengd worden.

Aanbesteding
Forseti, specialist op het gebied van aanbestedingen in de vervoersbranche, heeft de aanbesteding van het leerlingenvervoer begeleid. Partijen konden zich inschrijven voor het vervoer naar verschillende gebieden. Meer inschrijvers, ook kleinere ondernemers, hebben hierdoor de mogelijkheid gekregen om een deel van de opdracht uit te voeren. Hiermee willen we de concurrentie en daarmee de kwaliteit van de uitvoering bevorderen, aldus wethouder Peter Westenberg.

Verschillende vervoerders
Vanaf 1 augustus worden leerlingen uit West-Friesland die naar speciaal onderwijs in Hoorn gaan, door Connexxion Taxi Services vervoerd. Connexxion rijdt ook de leerlingen die naar Den Helder, Heerhugowaard en Schagen gaan. Vervoer naar scholen in Drechterland, Lelystad en Stede Broec verzorgt De Vier Gewesten. Taxi Centrale Schoorl brengt leerlingen uit West-Friesland naar Alkmaar, Amsterdam, Bergen (NH), Beverwijk, Castricum, Edam-Volendam, Haarlem, Haarlemmermeer, Heiloo, Huizen, Purmerend, Velsen en Zaanstad. In totaal gaat het om ruim 800 kinderen en jongeren die dagelijks naar hun school worden gebracht. De ouders hebben inmiddels een brief ontvangen waarin de veranderingen worden uitgelegd.

Bonus
De West-Friese gemeenten hechten veel waarde aan de kwaliteit van het leerlingenvervoer. Afhankelijk van de klanttevredenheid kunnen vervoerders een bonus krijgen. De inschrijvers werd gevraagd hoe zij er voor zorgen dat deze bonus bij de mensen terecht komt die het werk daadwerkelijk uitvoeren. Genoemde mogelijkheden hiervoor zijn: extra opleidingen, barbecues of het geldbedrag beschikbaar stellen aan een school naar keuze van de chauffeur. Wethouder Westenberg: door dit in de aanbesteding op te nemen willen we ervoor zorgen dat juist die mensen beloond worden die zo bepalend zijn voor de kwaliteit van het vervoer: de chauffeurs.
Laatste wijziging van deze pagina: 27 april 2010 Terug
Omhoog