Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje en Prinses Màxima aanwezig bij start viering 50-jarig bestaan Stichting Duivenvoorde

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden zijn woensdagmiddag 28 april aanwezig bij de start van de viering van het 50-jarig bestaan van Stichting Duivenvoorde. De Prins en Prinses nemen een jubileumboek in ontvangst en openen de tentoonstelling 'Tijdloos Trendy' in Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.

Stichting Duivenvoorde werd in 1960 opgericht door de laatste eigenaresse van het landgoed, Ludolphine Henriëtte barones Schimmelpenninck van der Oye. Zij besloot het landgoed Duivenvoorde, inclusief het kasteel met inboedel, (kunst)collectie en archieven, onder te brengen in een stichting om het landgoed als cultuur- en natuurmonument te behouden. Het kasteel is sinds 1963 opengesteld als museum.

Stichting Duivenvoorde organiseert diverse activiteiten tijdens het jubileumjaar. De tentoonstelling 'Tijdloos Trendy' combineert moderne kunstobjecten met het historische interieur en de collectie van stichting Duivenvoorde. De tentoonstelling met kunstobjecten van bekende Nederlandse kunstenaars en ontwerpers is vanaf 1 mei open voor het publiek. Naast het jubileumboek, worden lezingen gehouden, concerten gegeven en activiteiten voor jongeren georganiseerd.

Noot voor redacties (