Gemeente Haaksbergen


Seniorenuitje met Duitse leeftijdsgenoten
30-03-2010 Seniorenuitje met Duitse leeftijdsgenoten Altijd al eens een afvalverwerkingsfabriek van binnen willen zien? Of een historisch-geneeskundig museum willen bezoeken? Of in een speelgoedmuseum de sfeer opsnuiven van vervlogen tijden? Als u dat dan ook nog graag doet in een gemengd gezelschap van Nederlandse en Duitse senioren, dan moet u zich beslist opgeven voor dit jaarlijkse uitstapje op 28 april.

Partnergemeente Ahaus tekende dit keer voor het programma. Om half acht `s ochtends vertrekken de Haaksbergenaren vanaf het busstation
richting Ahaus om hun Duitse leeftijdsgenoten op te halen. Vervolgens gaat het richting Gescher. Hier brengt men een bezoek aan afvalverwerkingsbedrijf EGW. Dit bedrijf verwerkt onder meer papier, tuinafval en restafval.

Na de koffie wordt de reis voortgezet richting Rhede. Na aankomst is hier eerst een gezamenlijke lunch, daarna kunnen de deelnemers het geneeskundig museum en het speelgoedmuseum bezoeken. In een plaatselijk restaurant kan men even bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje. Tegen de avond staat de `heimfahrt' naar Haaksbergen gepland.

De kosten van deze seniorenuitwisseling zijn slechts 10 euro per persoon. Belangstellenden kunnen zich tot maandag 12 april opgeven bij de gemeente Haaksbergen, via telefoonnummer (053) 573 45 67. Er kunnen 25 Haaksbergenaren mee. Wees er dus snel bij!