Gemeente Asten actualisatie Bestemmingsplan Komgebied Ommel

Informatieavond actualisatie Bestemmingsplan Komgebied Ommel

In het kader van de actualisatie van de bestemmingsplannen voor de bebouwde kom van Asten organiseert de gemeente Asten op woensdagavond 28 april 2010 een informatieavond voor de inwoners van kom Ommel.

Nieuw bestemmingsplan nodig

Enkele jaren geleden is de gemeente Asten van start gegaan met de ontwikkeling van nieuwe bestemmingspannen voor de bebouwde kom. Voor de woongebieden in de kom Asten is inmiddels een nieuw bestemmingsplan in werking getreden en voor de kom Heusden is momenteel een ontwerp bestemmingsplan in voorbereiding. Ook is gestart met de ontwikkeling van een nieuw bestemmingsplan voor kom Ommel

Inventarisatiekaart klaar

Inmiddels is voor kom Ommel een inventarisatiekaart opgesteld. Op deze kaart is voor het gehele plangebied aangegeven wat het huidige gebruik is. Daar waar sprake is van een afwijking met de bestemming uit het huidige bestemmingsplan, is dit op de kaart aangegeven. De inventarisatiekaart vormt de basis voor de opstelling van het nieuwe bestemmingsplan.

Informatieavond

Op 28 april 2010 vindt een informatieavond plaats in De Kluis. Tijdens deze avond geven we een toelichting op de ontwikkeling van het nieuwe bestemmingsplan en presenteren we de inventarisatiekaart.

Het programma ziet als volgt uit:

19.45 uur Zaal open, inloopkwartiertje voor het bekijken van de inventarisatiekaart

20.00 uur Opening door wethouder Huijsmans en toelichting op de ontwikkeling van het bestemmingsplan

20.30 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen

21.15 uur Toelichting verdere procedure door wethouder Huijsmans en afsluiting.

Indienen van reacties

De inventarisatiekaart wordt vervolgens van 30 april tot en met 20 mei 2010 ter inzage gelegd. Tijdens deze periode kunnen bewoners hun reacties in dienen op de kaart. Daarbij gaat het in de eerste plaats om aan te geven of het huidige gebruik op de inventarisatiekaart correct is aangeduid. Rekening houdend met deze reacties, wordt daarna het voorontwerpplan opgesteld.