Bij ons in het Gooi. Fotografie van Bert Verhoeff.

16/04/2010 09:43

Stichting Singer Memorial Foundation

Singer Laren presenteert de tentoonstelling Bij ons in het Gooi van fotograaf Bert Verhoeff. Voor dit werk is Verhoeff op zoek gegaan naar typisch Gooise taferelen die de vooroordelen en cliché's al dan niet bevestigen. Een aantal in het Gooi woonachtige BN-ers waaronder Linda de Mol, Monique van de Ven en Jan des Bouvrie zijn in of bij hun huis gefotografeerd. De tentoonstelling wordt op 28 april geopend door het echtpaar Ronald en Elsje Plasterk.

Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm is verheugd het werk van Bert Verhoeff in Singer Laren te kunnen exposeren. Nieuwsgierigheid naar de visie van één van Nederlands beste fotografen op de intrigerende leefwereld van het Gooi gaf de doorslag. Het werk van Verhoeff gaat vooral over de menselijke komedie. Hij fotografeert het natuurlijke, maar zodanig dat het niet meer vanzelfsprekend is.

"De schaapskudde op een regenachtige hei roept associaties op met een schilderij van Mauve. Diezelfde schapen lopen over de Brink in Laren, op de voorgrond een terrasje met echtpaar, de glazen rosé binnen handbereik. Een plastic bekertje bier in de hand van een 'Gooise trut', zoals op haar T-shirt prijkt, lallend tijdens de Blaricumse kermis." Bert Verhoeff helpt ons anders te kijken naar de zichtbare werkelijkheid. Met humor, soms ironisch, maar altijd liefdevol en met groot gevoel voor schoonheid.

Fotograaf Bert Verhoeff (1949) was jarenlang in dienst bij de Volkskrant. In 1984 won hij de Zilveren Camera en in 1988 werd hij verkozen tot Fotojournalist van het jaar. In 1994 kreeg hij de Rijksmuseumopdracht 100 jaar sociaaldemocratie in beeld te brengen. De afgelopen jaren legt Verhoeff zich toe op langlopende projecten, veelal resulterend in een fotoboek. Ook deze tentoonstelling in Singer Laren valt samen met de presentatie van het fotoboek Bij ons in het Gooi.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.singerlaren.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie /