Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

LUMC-diabetesteam organiseert voorlichtingsbijeenkomst Intensieve insulinetherapie

Publicatiedatum: 16 april 2010 | PERSBERICHT
Aandachtsgebieden: Patiënt en zorg

Op woensdagavond 28 april houden leden van het LUMC-diabetesteam een voorlichtingsbijeenkomst voor patiënten die intensieve insulinetherapie krijgen. Bij deze therapie streven patiënten naar een optimale bloedglucoseregulatie met behulp van een insulepomp én insuline-injecties. De levensstijl wordt ook onder de loep genomen. Hierdoor hebben patiënten minder kans op complicaties als gevolg van hun ziekte en voelen ze zich beter.

Het programma bestaat uit een aantal lezingen en interactieve workshops. De patiënten krijgen uitleg over de ontwikkelingen binnen en de zorg rondom deze therapie. Daarnaast leggen een aantal leden van het diabetesteam uit wat patiënten zelf kunnen doen en wat ze kunnen verwachten van de insulinetherapie. Tijdens een workshop kan er met lotgenoten over het onderwerp gesproken worden.

Geïnteresseerd? Diabetespatiënten, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden zijn allen van harte welkom. Deelname aan de avond is kosteloos en aanmelden is niet verplicht. Bij aanvang krijgt u een kopje koffie of thee. Het programma start om 18:45 uur en eindigt rond 22:00 uur. Locatie: LUMC Gebouw 1 (ziekenhuis), Collegezaal 1.