Nieuw valpijpschip offshorespecialist Tideway te water in Singapore

19/04/2010 13:50

Reputatiegroep

Volgende week woensdag 28 april vindt bij de werf Sembawang in Singapore de tewaterlating plaats van de Flintstone: het nieuwste valpijpschip van Tideway, de Nederlandse offshorespecialist voor de olie- en gasindustrie. De Flintstone kan dankzij de nieuwste technologie tot 2000 meter waterdiepte werken. Hierdoor kunnen olie- en gasbedrijven onder andere nieuwe plekken bereiken in de zoektocht naar meer en alternatieve energiebronnen. Op weg naar nieuwe records.

Tot nu toe was een diepte van 987 meter het record. De Flintstone voldoet aan de criteria voor de 'ijsklasse': dit schip kan werken onder de meest extreme omstandigheden. Het schip heeft een laadvermogen van 19.000 ton en is het derde en grootste valpijpschip van Tideway, na de 11.500 ton grote Rollingstone en de 17.500 ton grote Seahorse. De Flintstone kost 100 miljoen Euro. Het schip komt begin 2011 in de vaart. Nu al heeft het schip een eerste opdracht binnen, een project voor de Russische firma Sevmash: het aanbrengen van bescherming tegen erosie rond het Prirazlomnaya platform in de Barentsz Zee ten zuidwesten van Nova Zembla. Het programma van de tewaterlating op 28 april ziet er als volgt uit:

11:20u Begin van de ceremonie:

Toespraak van de heer P.K. Ong, directeur Sembawang Shipyard Pte Ltd

11:30u Toespraak van de heer A. Bernard, Chief Executive Office, Dredging, Environmental And Marine Engineering Group

11:40u Welkomsttoespraak van de heer Hugo Bouvy, directeur Tideway

11:50u Benoeming- en lanceringceremonie door de Lady Sponsor, Nora Kassam

12:10u Staand Buffet

14:00u Einde van de lunch

In de zoektocht naar energie werkt Tideway steeds verder van de wal, dichter naar de Noord- of Zuidpool of in dieper water. Zo is het bedrijf betrokken bij de diepwater pijpleiding Medgaz, de onderzeese gasleiding Nord Stream, de Enagas gasleiding tussen Spanje en de Balearen, het Deep Panuke Gas Development Project, de NorNed en BritNed hoogspanningskabels en het Thornton windmolenpark.

Tideway werkt met steenbestortingen aan het stabiliseren en beschermen van pijpleidingen, windmolens en hoogspanningskabels op zee. In maart 2009 heeft Tideway in opdracht van de Spaanse energiemaatschappij Enagas stenen gestort op een diepte van 987 meter ten westen van Ibiza in de Middellandse Zee. Het eerdere record was tevens in handen van de Nederlandse offshorespecialist: in 2000 werden bij het Malampaya Development Project (Filippijnen) in opdracht van Shell, in samenwerking met de Nederlandse pijpenlegger Allseas, stenen gestort op 780 meter.





http://www.tideway.nl