Gemeente Midden Delftland


Ouders Midden-Delfland in actie tegen alcoholmisbruik tieners

Als het aan Tineke van den Berg uit Schipluiden ligt slaan alle ouders van Midden-Delflandse tieners binnenkort de handen ineen in de strijd tegen overmatig alcoholmisbruik door hun kinderen. Samen met Brijder Verslavingszorg en Welzijn E25 organiseert zij op donderdag 28 april om 20.00 uur een bijeenkomst voor ouders in Zalencentrum De Dorpshoeve in Schipluiden. De avond moet uitmonden in een toekomstige âcontactketenâ van ouders met tienerkinderen.

Bespreekbaar maken
De avond heeft als thema âalcoholgebruik en -misbruikâ. De ouders gaan met elkaar in gesprek aan de hand van een aantal prikkelende stellingen over het gebruik van alcohol. De organisatoren zeggen hiermee het thema bespreekbaar te willen maken. Het gaat niet alleen over het drankgebruik van de kinderen, maar ook over de eigen verantwoordelijkheid van de ouders.

Contactketen voor ouders
Volgens mevrouw van den Berg moet de bijeenkomst uitmonden in een âcontactketenâ van ouders. Deze ouders zullen daarbij met elkaar in gesprek blijven en zullen samen werken aan het vergroten van de keten. Tineke van den Berg wordt op de contactavond bijgestaan door Patrick Hoff, interim-projectleider Alcoholpreventie Brijder en Michel Koffeman, jongerenwerker bij E25.

U bent als ouders van (toekomstige) tieners van harte welkom!

De contactavond vindt plaats in samenwerking met de Gemeente Midden-Delfland. Tijdstip: 20.00-22.00 uur. Locatie: Zalencentrum De Dorpshoeve aan de Keenenburgweg 10 in Schipluiden (015) 380 92 79.