Gemeente Maassluis

Fietsgraveeractie op de Markt

fiets-gevonden.jpg

Inwoners van Maassluis kunnen op woensdag 28 april 2010 van 10.00 uur tot 15.00 uur weer gratis hun fiets laten graveren bij de graveerstand op de Markt in het centrum van Maassluis. Door de fiets te markeren, wordt deze minder aantrekkelijk voor fietsendieven. En wordt de fiets onverhoopt toch gestolen, dan is het makkelijker om de eigenaar van de fiets te vinden. Om het graveren van fietsen te stimuleren, organiseert de gemeente Maassluis een aantal keer per jaar deze fietsgraveerdagen.

Naast het graveren van de fiets, kunnen fietsers nog meer doen om diefstal van hun fiets te voorkomen. Het is van belang om dieven te ontmoedigen. Fietsers dienen altijd de fiets goed op slot te doen, ook al is het maar voor even. Relatief goed én goedkoop is een goedgekeurd stevig ringslot om het achterwiel, eventueel aangevuld met een extra slot waarmee de fiets aan het frame en voorwiel vast aan een fietsenrek, paal of een hek kan worden gezet. Beugelsloten moeten zo strak mogelijk vastgezet worden. Andere (ketting)sloten moeten juist zo los mogelijk zitten. Plaats het extra slot altijd zo hoog mogelijk.

Deze actie wordt georganiseerd door de afdeling Wijkbeheer in samenwerking met het team Handhaving en Toezicht van de gemeente Maassluis.